Ninas Highlights 2014

01.09.17
Jeg har samlet en liste med min bedste læsning i 2014. De fleste af bøgerne er udgivet i 2014, men jeg medtager også ældre titler, klassikere osv.

Highlights 2015
Highlights 2016
Highlights 2017
Highlights 2018
Highlights 2019
Highlights 2020

Chomamanda Ngozi Adichie: Americanah (rigtig god - den blev lidt tung i sidste halvdel på grund af stor psykologisk detaljerigdom)

Stine Askov: Kaninens år (fin hversdagshistorie om en ung kvindes liv med mand og børn. Hun kæmper for at finde mening med livet og den tilværelse hun har valgt.)

Kaspar Colling-Nielsen: Den danske borgerkrig (det var fra starten sådan lidt pligtlæsning fordi romanen var nomineret til DR-prisen, men jeg overgav mig. Den var overraskende og nytænkende i form og indhold, og forfatteren bidrog meget positivt til debatten på Litteratursiden.

Sidsel Falsig Pedersen: Hestens fødselsdag (rigtig fin og humoristisk lille roman)

Karin Fossum: Carmen Zita og døden (OK, men læst som krimi måske lidt kedelig. Den problematiserer vores forhold til handicappede børn , - Downs syndrom, og er mest interessant som indgang til en etisk diskussion.)

Sissel-Jo Reid Gazan: Svalens graf (super læsning. Rigtig god underholdning - videnskabskrimi)

Beate Grimsrod: En dåre fri (betagende erindringsroman om en skizofren kvinde)

Helle Helle: Hvis det er (fin klassisk Helle Helle)

Gretelise Holm: Kærligheden, kampen og kloden (superfin læsning. Bind 2 er lige så spændende og godt skrevet som bind 1. Hun balancerer fint det faglige stof i forhold til det private, og hun kalder en spade for en spade med den sædvanlige humor intakt.)

Hanne-Vibeke Holst: Knud, den store (fremragende. Sommerens bedste læsning - lydbogen meget fin indlæsning.)

Peter Høeg: Effekten af Susan (tjah, jeg var ikke vildt begejstret før jeg havde snakket med DR-læseklubben. Jeg synes den var svær med mange fremmedord, men hold da op hvor havde vi en god snak i gruppen. Peter Høeg deltog også i debatten på Litteratursiden. Det var et supergodt supplement)

Lone Hørslev: Dyrets år (Anderledes supplement til danmarkshistorien. En ny vinkel på Marie Grubbe, og kan læses som historisk erotisk roman.)

Roy Jacobsen: De usynlige (fantastisk roman. De bedste jeg har læst længe)

Anders Johansen: Alle de brugte dage (Romanen er velskrevet, og den har sat mange følelser i sving hos mig. )

Dennis Jürgensen: Løbende tjener (En barsk velskrevet krimi med en hel del vold)

Marianne Jørgensen: Bondefanget og Bondeanger (Meget fin skilsmisse-hverdagshistorie fra udkantsdanmark)

Ulla-Lena Lundberg: Is (rigtig fin og rolig læsning. Man tror at det er hyggeligt og helt uden drama, - men NEJ, der er drama for alle pengene)

Line-Maria Lång: Artiskokhjerte (speciel. Debut - jeg håber hun er i gang med den næste roman. Lovende)

Ian McEwan: Søde Tand (God  meta-litterær engelsk historie - en rigtig McEwan)

Vibeke Marx: Nederste skuffe (OK, sympatisk - jeg skulle lige have hul på den. Måske har Vibeke Marx  et læsersegment på linje med  Martha Christensen.)

Iben Mondrup: Godhavn (rigtig god grønlandsroman. Faktisk noget af det bedste jeg har læst inden for de sidste par måneder)

Håkan Nesser: Levende og døde i Winsford (OK, men ikke den bedste Nesser, jeg har læst. Jeg er mere vild med Barbarotti-bøgerne og så den geniale "Og Piccadilly Circus ligger ikke i Kumla")

Dorthe Nors: Kantslag (fremragende novellesamling med historiefortællingsoverskud)

Signe Langtved Pallisgaard: Et andet sted (rigtig fin romandebut. Parforhold)

Hernán Rivera Letelier: Pigen der fortalte film (meget fin lille historie fra Chile, som rører ved følelserne og er samtidig skrevet i et godt og muntert sprog.)

Maria Semple: Hvor blev du af Bernadette (Den er morsom, usædvanlig i sin komposition og underholdende.)

Hjalmar Söderberg: Doktor Glas (fremragende lydbog fra Viatone. Jeg elsker at lytte til de gamle klassikere, og den er god. Som at lytte til Pontoppidans små historier. Det er også fremragende.)

Johan Theorin: Gravgæst (på linje med Skumringstime, og dog en lille smule mere kedelig, synes jeg. Den burde være kortet 100 sider ned)

Maren Uthaug: Og sådan blev det (meget fin læsning, anbefales varmt)

Jen Vilstrup: Opland (meget god, rystende historie fra udkanten. Ind imellem grotesk humoritiske scener)

Herbjörg Wassmo: Disse øjeblikke (tjah - hun er sørme god til at skrive, og jeg tager hatten af for at hun ikke udpensler den hjerteskærende incesthistorie, men holder distancen)

Carl-Henning Wijkmark: Natten der kommer (fin, filosofisk, bevægende fortalt af en døende. Jeg lytter til Carsten Varmings indlæsning)

John Williams: Stoner (Meget fin gammeldags roman, med et fantastisk portræt af en enspænder. Jeg er sikker på, at den læseoplevelse bliver hængende i erindringen)

Alexi Zentner: Isens greb (en fin og anderledes fortælling, som kombinerer sagn, myter og realistisk historiefortælling. Anbefales - og den køler godt på en supervarm sommerdag) :-)

Materialer