Bondeanger af Marianne Jørgensen

Bondeanger af Marianne Jørgensen

10.11.14
"Bondefanget" og "Bondeanger" handler om en landmandsfamilie bestående af mor, far og tre halvstore piger. Anne-Mette er ved romanens begyndelse blevet forladt af sin mand, der har forelsket sig i en anden kvinde.

At kunne sætte ord på dagligdagen og tidens konflikter i et sprog, som kan forstås af alle er kunst, synes jeg. Jeg har stor respekt for de forfattere, som kan skrive letforståelige hverdagshistorier. Marianne Jørgensen har skrevet to fine romaner  "Bondefanget" og "Bondeanger" om en livet på landet i det nordlige Jylland.

Romanerne handler om en landmandsfamilie bestående af mor, far og tre halvstore piger. Anne-Mette er ved romanens begyndelse blevet forladt af sin mand, der har forelsket sig i en anden kvinde. Anne-Mette er chefen på gården, og hun driver dygtigt en svinefarm med to ansatte medarbejdere. Gården har hun overtaget efter sine forældre, og det er derfor en voldsom forandring at Troels pludselig ikke er der mere i den travle dagligdag som en samlende faktor for familien.

Marianne Jørgensen fortæller historien om hvordan en skilsmisse påvirker da de enkelte medlemmer i familien. Helt usentimentalt og uden store litterære armbevægelser går den fortælling lige til hjertekulen.

Materialer