Ofte stillede spørgsmål

Her finder du svar på oftest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål her, er du velkommen til at kontakte os.

Fornyelse/forlængelse af lån - Hvordan gør jeg?

For at se din lånerstatus og forny materialer skal du logge ind på “Login” i øverste højre hjørne. Dernæst skal du klikke på “Min konto”, ligeledes i øverste højre hjørne.

Herefter kan du se oversigten ved at klikke på “Lån” i menuen i venstre side af skærmbilledet.

Du kan forny materialerne ved at sætte flueben i de små bokse til venstre for det enkelte materiales forsidebillede og titel.

Hvis du har overskredne lån skal du klikke på "Overskredne lån" i menuen til venstre af skærmbilledet og forny dem som ovenfor.

Lånerstatus - Hvor kan jeg se en oversigt over mine lån?

For at se din lånerstatus og dine reservationer skal du logge ind på "Login" i øverste højre hjørne. Dernæst skal du klikke på "Min konto", ligeledes i øverste højre hjørne. Herefter kan du se oversigten ved at klikke på "Lån, reserveringer og mellemværende" i menuen i venstre side af skærmbilledet.

Nyhedslister - Hvor kan jeg se de nye materialer, biblioteket har lige har fået?

Du finder en indgang til bibliotekets nye materialer her.

Afhentning - Hvor ændrer jeg, hvor jeg gerne vil hente mine reserverede materialer?

Du logger ind på "Login" i øverste højre hjørne. Dernæst klikker du på "Min konto", ligeledes i øverste højre hjørne. Herefter klikker du på "Redigér brugerprofil" i venstre side af skærmen. I feltet "Afhentningsfilial" midt på siden kan du vælge, hvor du fremover gerne vil hente dine reserveringer.

Vil du ændre afhentningssted for materialer, du allerede har reserveret, skal du klikke på "Lån, reserveringer og mellemværende" i venstre side af skærmen. Klik dernæst på "Reserveringer", ligeledes i venstre side af skærmen. Sæt hak i feltet med overskriften "Reserveringer". Klik på den grønne knap med teksten "Opdatér valgte reserveringer". Vælg det ønskede bibliotek og klik på knappen "Opdatér reserveringer".

Adresseændring - Hvorfor kan jeg ikke ændre min adresse?

Du kan ikke selv ændre din adresse fordi du er tilknyttet en bestemt lånerkategori, afhængigt af om du bor indenfor eller udenfor Horsens kommune.

Da bibliotekssystemet endnu ikke er koblet sammen med CPR-registeret, kan evt. adresseændring og dermed ændring af lånerkategori således ikke registreres automatisk.

Systemet forventes dog at blive koblet sammen med CPR-registeret i en kommende version. Til den tid vil din nye adresse blive registreret automatisk.

Hvad sker der med mine reserveringer, når jeg er på ferie?

Er du bortrejst, kan du sætte dine reserveringer på pause, så du bevarer din plads i køen. Læs mere om hvordan du gør her.

OBS! Nogle lånere oplever, at selv om de har angivet en fraværsperiode så bliver deres reservationer alligevel opfyldt, og de får bøger som står til afhentning. Vi arbejder på at finde en løsning.

Har du reserveret materialer fra andre biblioteker, skal du være opmærksom på at disse reservationer ikke bliver sat på pause når du er på ferie. Kommer de hjem til dig imens du er forhindret i at hente dem, bliver du nødt til at lave en ny reservation.

Hvordan ser jeg, hvor et materiale befinder sig i biblioteket?

Når du har fundet det materiale, du leder efter på hjemmesiden, skal du kigge efter boksen "Se alle eksemplarer". Klik på + ikonet. Her fremgår det, hvor bogen står placeret i biblioteket. Se figur herunder.
Animation, der viser hvordan man klikker på 'Se alle eksemplarer' for at se hvor et materiale står opstillet.

Materialet var hjemme men stod ikke på hylden. Hvor er det?

Kan du ikke finde materialet på hylden, selvom der står på hjemmesiden, at det er hjemme, er der flere muligheder.

  • Materialet kan være blevet samlet op af en anden låner.
  • Materialent kan være sat forkert på plads.
  • Materialent kan befinde sig på et af kommunens andre biblioteker.

Spørg os endelig, vi hjælper gerne. Du kan også reservere materialet.

Jeg har lige bestilt materialet. Hvornår kan jeg hente det?

Du kan som udgangspunkt først hente materialet, når du har fået besked om, at det er taget fra eller er hjemkommet til dig.