Artiskokhjerte af Line-Maria Lång

Artiskokhjerte af Line-Maria Lång

10.11.14
Lisa er en intelligent pige, som kæmper med en spiseforstyrrelse. Hun er vokset op hos sin mor, men tager som 15-årig til Paris for at bo hos sin far.

Kakerlakkerne fylder forsiden på denne lille roman. De har også en fremtrædende plads i Lisas liv da hun besøger sin far, som bor i en ret forsømt lejlighed i Paris.

Lisa er en intelligent pige, som kæmper med en spiseforstyrrelse. Hun er vokset op hos sin mor, men tager som 15-årig til Paris for at bo hos sin far. Han er jazz-musiker og bor i en nedslidt fugtig lejlighed sammen med sin datter af første ægteskab. Lisas håb om at få bedre kontakt med faderen svinder hurtigt ind, og i stedet kaster hun med ungdommelige påtrængenhed sin omsorg og kærlighed på en enlig ældre mand "Le Monstre", der bor ovenpå. Manden er en skarp musikanmelder og han lader sig i al sin ensomhed og forvirring forføre af Lisa. Han får efter nogle dage sat en stopper for det ulige forhold, og det bringer Lisa helt ud på kanten.

Hun tilbringer dagene i den fugtige uhumske lejlighed, hvor hun fodrer kakerlakkerne og forsumper totalt i fornedrende livsstil.

Det er Line-Maria Långs debutroman, og jeg er ret overbevist om, at vi ikke har set det sidste fra hendes hånd. Det er en letlæst, skæv, lille roman, skrevet i et poetisk sprog. Lolita-motivet kan give anledning til en hel masse litterære tanker og snak.

Materialer