Genrebastarder og en opsamling

29.06.21
Anbefalinger fra den seneste måneds musikindkøb

Lyt til ugens podcast her (eksternt link)

Blandt sidste måneds nyindkøb vil jeg starte med at anbefale ”Seek shelter” fra danske Iceage. Med deres femte lp fuldender bandet på dets transformation fra støjpunkere til raffineret rockband.

Næste anbefaling går til duoen Ikoqwe. På deres debutalbum ”The beginning, the medium, the end and the infinite” mixer de angolansk kurudo med elektronica og old school hip hop.

Tredje anbefaling er ligeledes en genrebastard. Kalaha består af Rumpistol, Spejderrobot, Emil De Waal, Nicklas Knudsen og en række gæster. Altså garvede navne fra den elektroniske scene og jazzen. Gruppen udgav for nyligt albummet ”Mystaf”, og musikken en som tidligere kalejdoskopisk. Som lytter tages vi med ud i flere verdenshjørne - Anatolien, Nordvestafrika, Brasilien, etc. Bedst er de når herboende Hilal Kaya med tyrkiske aner er med på vokal. Özgürüm Ben

Fjerde anbefaling går til Culpeper´s Orchard og en samlet udgivelse af deres første to albums samt to livenumre. Culpeper´s Orchard er et virtuost mix af alskens stilarter som eksempelvis folk, country, progressiv rock og hard rock med psykedeliske overtoner, der både udfoldes hver for sig samt i et og samme nummer. Debuten var med til at sætte nye standarder herhjemme, og spillede en stor rolle i udviklingen af dansk rock.

Sidste anbefaling går til seneste album fra den engelske elektroniske kunstner Floating Points.

Materialer