Batman - Jeg er Gotham

Turen går til... Gotham

10.07.23
Gotham er en mørk by. Og det kræver en mørk helt.

Nogle vil sige, at Gotham er et øgenavn for New York City; men nogle af os - dem, der ved, hvad der skete med Bruce Waynes forældre i gyden Park Row, som senere kom til at hedde Crime Alley - vi ved, at Gotham City er noget helt andet og helt sin egen.

Gotham City er Batmans by.

Men beklageligvis ikke kun Batman. For der er flere grunde til, at Bruce Wayne føler et behov for at klæde sig ud som en flagermus og svinge rundt i natten for at bekæmpe kriminalitet. Og en af de grunde er Batmans fjender, der selv føler et vist ejerskab over byen. Vi taler folk som Jokeren, Two-Face, Riddler, Mr. Freeze og en lang række andre mennesker med farverige navne og mindst lige så farverige personligheder.

Det er dem, der gør Gotham til en spændende by at bo i. Men lad os være ærlige: også en farlig by. Ikke en by, hvor man har lyst til at slappe af i en mørk gyde hen under aften.

Faktisk er Gotham nok ikke et særligt godt turistmål. Derfor foretrækker jeg kun at drage dertil med øjnene. Lige der scorer byen nemlig højt - højhuse som tårne, mørke gyder, regnvåde gader, en mand klædt ud som en hævngerrig flagermus, det er altsammen være at kigge på og læse om.

Og der er heldigvis en del Batman-materialer at kaste sig over, hvor man kan besøge Gotham i både fortid og nu - og drage lidt længere ud i DCs superhelteunivers. Jeg har samlet dem herunder.

DEM KAN BØRNENE KASTE SIG OVER

NOK MEST FOR DE VOKSNE

Batman & Robin

Batman

Detective Comics

Earth One

All-Star Batman

Nattens ridder

Jeph Loeb

Enkeltstående albums

Film og tv-serier

Tags