Tiden er også for børn og unge

Når man er barn og ung, føles tiden anderledes - elastisk, langsom, hurtig, endeløs.

Når man er barn og ung, har man masser af tid. Det kan ligefrem være, men tror, man slet ikke er underlagt tiden – man føler sig måske udødelig og man føler, at ingenting haster: Det haster ikke med at komme i seng i ordentlig tid, det haster ikke med at børste tænder eller lave lektier eller rydde op. Senere haster det måske ikke lige med at gå i bad, eller få vasketøjet ned i kurven, eller tage deodorant på – måske haster det heller ikke med at få en uddannelse eller flytte hjemmefra. Og det er jo sådan set godt, hvis man ikke haster afsted som resten af samfundet. Det viser også, at tiden opfattes forskelligt i forhold til hvor man er i livet og hvad man foretager sig.
 

Det kan for eksempel ske,
når man læser
eller når man kysser første gang.


Måske er det derfor, der er en del bøger for børn og unge som på en eller anden måde handler om tiden; hvad den er for en størrelse, hvordan den har indflydelse på vores liv, hvordan man kan rejse i den og hvordan den kan opløses og nærmest forsvinde - eller endda gå baglæns eller helt i står. Det kan for eksempel ske, når man læser - eller når man kysser første gang.

Anbefalinger til tiden

Vi kan godt lide tiden - den har så mange facetter. Den er også ret svær at slippe uden om. I live. Derfor har vi lige her samlet en række gode bøger for de store børn og for de unge. Der er både skønlitteratur og faglitteratur og flere forskellige genrer; om at rejse i tiden, om at strække den, om at få den til at gå, om at der kan være alt for lidt af den - for eksempel når man kysser første gang. Eller læser en god bog. Værsgo at låne eller reservere.

Materialer