Sådan lytter du til podcast

10.05.23
Alle taler om podcast, men hvad er det og hvordan kommer man i gang med at lytte? Det er let, når du først er i gang.

Podcast har været i hastig fremmarch de sidste mange år. Mange taler om det og udbuddet er astronomisk. Der findes podcast om stort set alt. Af samme årsag er det også ved at blive lidt af en jungle, hvis man endnu ikke har taget hul på podcastboblen. 

Men det skal vi nok hjælpe dig med. 

Podcast er i virkeligheden en slags radio. Forskellen på podcast og radio er bare, at du selv bestemmer, hvad du vil høre, og hvornår du vil høre det. Med din smartphone i hånden og en podcastapp på skærmen kan du vælge fra en enorm vifte af programmer. 

En anden forskel mellem radio og podcast er, at en podcast ikke er knyttet til en bestemt app. En podcastapp giver dig adgang til stort set alle podcasts. Derfor kan du nøjes med en enkelt app og lytte til podcast fra både DR og biblioteket. 

Der findes pt. kun en betalingsapp indenfor podcast - Podimo. Podcast og økonomi er stadig nye for hinanden.

Podcastapps

Der er efterhånden mange podcastapps på markedet. Heldigvis har de fleste det tilfælles, at de er gratis, de er nemme at betjene og så er de nogenlunde ens. Har du en iPhone ligger "Apple podcasts" der allerede. Har du en Samsung, Motorola,. Sony Ericsson, One+, Huawei, Google eller en anden android-telefon kan du finde Google podcast, Castbox, Spreaker etc. i Google Play-appen, hvis du søger på "podcastapp". Hvis du er i tvivl, spørg din lokale bibliotekar på et af vores syv biblioteker. 

Bibliotekets kanaler

Podcast fra Horsens Kommunes Biblioteker findes altså i den podcastapp, du vælger at downloade til din smartphone. Dog skal du selv søge dem frem. Det kan du gøre ved at søge på "Horsens kommunes biblioteker" eller på titlen på hver enkelt podcast - altså: Kulturskoven, Håndplukket eller Krimimessens podcast: Lig med mere.

Er du allerede lidt nysgerrig på, hvad vi sender ud i æteren, så smut tilbage på forrige side eller få et overblik her.

Vi lyttes ved!

 

 

Tags