Ingen udvej Af Taylor Adams

Uhygge i vinterkulden

28.11.23
Findes der noget bedre end at lade sig skræmme af en uhyggelig god bog her i vintermørket?

Herunder får du en række forslag til uhyggelig bøger, der foregår i vintermørket.

Uhygge i julen

Craven, M. W.: Farligt spil        
Jentas 2021; 1. udgave; 407 sider
En seriemorder har over julen placeret kropsdele forskellige steder i det snedækkede Cumbria, og efterladt den kryptiske besked  #BSC6. Der venter kriminalassistent Washington Poe en vanskelig sag. For læsere af gode britiske krimier

Ellemose, Søren: Sort sne    
Forfatterskabet.dk 2018; 1. udgave; 271 sider
Krimi. Den dysfunktionelle familie, Konradsen, er samlet til jul i Villa Hindenburg. Familiens medlemmer kan ikke fordrage hinanden og pga. et voldsomt uvejr, er de sneet inde. Familien er nu tvunget til at udholde hinanden, men ikke alle overlever natten.

Flere bitre mandler: krimi, spænding & gys    
Lindhardt og Ringhof 2011; 1. udgave; 252 sider
Krimi. 10 noveller af danske forfattere med julen som omdrejningspunkt. Historier med skræk og rædsel som virkemiddel.

Follett, Ken: Sneet inde        
Cicero 2005; 1. danske udgave; 330 sider
Et planlagt indbrud mod en medicinalfabrik i Skotland, der skal skaffe dødelige antistoffer til terrorister, besværliggøres af en voldsom snestorm, der hæmmer både forbrydere og forfølgere.

Langstrup, Steen: Tabu        
2 Feet Entertainment 2019; 1. udgave; 277 sider
Et velhavende midaldrende ægtepar har inviteret familien til jul på deres private ø i Caribien. Men et stormvarsel truer julehyggen og mens stormen kommer nærmere forstår de, at de ikke er alene på øen.

Stender-Jensen, Birgithe: Vintermørke    
4. til Venstre 2019; 1. udgave; 348 sider
Krimi. Bornholm er lukket ned i julen af en kraftig snestorm, men politi og brandvæsen får travlt med en mordbrand, et barnelig og et selvmordsforsøg. Der er ikke mange spor at gå efter, og længe ser efterforskningen ud til at stå i stampe.

Theorin, Johan: Natstorm        
Lindhardt og Ringhof 2010; 2. udgave; 413 sider
Katrine og Joakim Westin har fået nok af Stockholm og flytter til Åludden på Öland med deres to små børn. Fyrmestergården, de flytter ind på, er bygget af tømmer fra skibe, der er sunket i den specielle ølandske snestorm, fåken - og det forlyder, at gården hver jul får besøg af de druknede. Den overtro bliver pludselig meget nærværende, da Westin-familien rammes af en katastrofe.

Vintermord            
People's Press 2011; 1. udgave; 221 sider
Kriminoveller der alle foregår om vinteren og især ved juletid.

Snestorm over landet

Adams, Taylor: Ingen udvej     
Jentas 2018; 1. udgave; 295 sider
Darby Thorne strander i en snestorm på en rasteplads i Rocky Mountains. Da hun opdager en lille pige låst inde i en varevogn står hun over for en ukendt kidnapper blandt sine medrejsende.

Feeney, Alice: Sten saks papir       
Zara 2022; 1. udgave; 334 sider
Da ægteparret Wright vinder et weekendophold i Skotland, er det tiltrængt for ægteskabet. Men feriestedet viser sig at være en gammel, forladt kirke hvor de er helt alene. Eller er de? Bogen henvender sig til alle læsere af spændingsromaner, især indenfor domestic noir genren.

Lupton, Rosamund: Lyden af stilhed    
Turbulenz 2015; 1. udgave; 349 sider
Psykologisk thriller. Hvor længe kan et menneske overleve i en snestorm i Alaska? Et sted uden mennesker, uden lys, uden varme, uden håb om at blive fundet i tide. Det finder Yasmin og hendes 10-årige døve datter Ruby ud af efter at have tilbragt uendelige timer i ødemarken.

Pearse, Sarah: Sanatorium    
Turbulenz 2023; 1. udgave; 445 sider
Et tidligere sanatorium, omdannet til luksushotel i de schweiziske alper, danner rammen om en forlovelsesfest, som kriminalkommissær Elin Warner er inviteret med til. Snart vælter sneen ned og afskærer hotellet totalt fra omverdenen. Og så forsvinder bruden. Iskold nervepirrende stemning for spændingslæsere.

Ragnar Jónasson: Ude        
Gad 2023; 1. udgave; 268 sider
Fire gamle venner er taget på rypejagt i det islandske højfjeld. Da en voldsom snestorm bryder ud, må de søge tilflugt i en isoleret jagthytte. I mørket og kulden gør en uventet fjende og en gammel tragedie turen til en kamp for overlevelse. Til alle læsere af psykologisk spænding.

Mord i sneen

Blunt, Giles: Frosne sjæle
Hoi 2020; 2. udgave; 366 sider
Krimi. Politimanden John Cardinal skal opklare mordet på en 13-årig pige. Det går snart op for ham, at der er en seriemorder på spil i den lille by Algonquin Bay i Ontario, og samtidig må han kæmpe mod kollegers mistro og uvilje mod at hjælpe ham i efterforskningen.

Brekke, Jørgen: Drømmeløs    
Politiken 2012; 1. udgave; 282 sider
Krimi. En snefuld vinterdag i Trondheim bliver en kvinde fundet myrdet. Hendes stemmebånd er blevet fjernet, og eneste spor er den spilledåse, morderen har efterladt på liget. Kort tid efter forsvinder en teenagepige fra samme by, og politimand Odd Singsaker forsøger at løse det gådefulde drab og redde pigen fra at blive næste offer.

Craven, M. W.: Farligt spil        
Jentas 2021; 1. udgave; 407 sider
En seriemorder har over julen placeret kropsdele forskellige steder i det snedækkede Cumbria, og efterladt den kryptiske besked #BSC6. Der venter kriminalassistent Washington Poe en vanskelig sag. For læsere af gode britiske krimier.

Edvinsson, Anki: Sneenglen    
People's 2022; 1. udgave; 356 sider
Første del af krimiserie med Charlotte von Klint og Per Berg i hovedrollen som opdagerpar. Et selvmord, et drab og en forsvunden teenager i den barske norrlandske vinter presser dem på tid. For læsere, der holder af svenske politikrimier.

Gerhardsen, Carin: Det der ligger gemt i sneen    
People'sPress 2020; 1. udgave; 386 sider
Flere mennesker befinder sig på samme sneglatte vej i et skæbnesvangert øjeblik, hvor én af dem kører galt og dør. Men intet er som det ser ud til at være. Hvad er sandheden, og hvad skete der reelt i dødsøjeblikket?

Jackson, David: Paria
Bazar 2016; 1. udgave; 363 sider
Krimi. En seriemorder er løs i New York. Ofrene har alle en relation til kriminalassistent Callum Doyle. Morderen gør det klart, at alle der er sammen med Doyle risikerer at bliver myrdet. Doyle bliver suspenderet, men begynder sin egen, brutale efterforskning.

Raake, John Kåre: Isen
Straarup & Co 2022; 1. udgave; 417 sider
Aune og Zakariassen skal dokumentere klimaændringerne på Nordpolen, hvor der samtidig sker andre uhyggelige ting. Spændingsroman for læsere af psykologiske thrillere.

Scarrow, Alex: Vintermørke    
Cicero 2009; 1. danske udgave; 318 sider
For sent på året 1856 er en nybyggergruppe på vej gennem Sierra Nevada, de må overvintre der, og grusomhed og fanatisme gør det af med dem. Denne beretning er autentisk og giver baggrund for et nutidigt TV-teams møde med historien.

Yrsa Sigurðardóttir: Under sneen    
Lindhardt og Ringhof 2022; 1. udgave; 350 sider
Et makabert fund under sneen i det islandske højland sætter skub i en række sælsomme begivenheder, der involverer en familietragedie 50 år tidligere. Iskoldt gys for voksne læsere af nervepirrende og foruroligende spændingsromaner.

Et iskoldt gys

Adelvard, Rune: Ingen engle ved juletid
Selskabet af 11 maj 2013 2020; 1. udgave; 536 sider
Noget slipper ud af skoven ved den lille canadiske by Bierstadt i 1964, og gennem december måned følger vi forsøget på at opklare, hvem - eller hvad - der står bag de mange forsvundne mennesker.

Clausen, Nick: Menneskekød
Facet 2018; 1. udgave; 151 sider
Anne og Hugos vinterferie i Østrig er blevet aflyst, så de tager på vinterferie hos deres farfar i Nordjylland, men det bliver en helt anden ferie end forventet.

Julebestiariet: en julekalenderguide til vinterens monstre
Cobolt 2017; 111 sider
Julekalenderbog med 24 beskrivelser af julemånedens monstre fra forskellige egne af Europa, heriblandt Julevætten fra Danmark og Norge, Krampus fra Østrig og Tyskland, Joulupukki fra Finland og Julekatten fra Island.

Yrsa Sigurðardóttir: Jeg skal huske dig
Lindhardt og Ringhof [2013]; 1. udgave; 363 sider
Tre venner går i gang med at restaurere et gammelt hus i en øde og forladt by på Vestislands kyst, da uhyggelige ting begynder at ske i det iskolde miljø. En kold sejltur derfra er en psykiater i gang med at efterforske et mystisk selvmord, samtidig med at hans liv stadig påvirkes dybt af hans søns forsvinden 3 år før. De to handlinger krydses.

Materialer