Piger i brand af Robin Wasserman

Piger i brand af Robin Wasserman

05.10.20
”Piger i brand” er ikke en behagelig bog at læse. Alligevel havde jeg svært ved at slippe den, da jeg først kom i gang.

Skolens populære basketball-stjerne Craig Ellison bliver fundet død i skoven ved Battle Creek i Pennsylvania, men det bliver snart fastlagt, at han har begået selvmord. En storm af sympati strømmer mod Craigs kæreste og skolens dronning, Nikki Drummond, mens de konservative kræfter i bysamfundet næsten går i koma under frygten for satanisme blandt ungdommen.

Hannah Dexter går på tredje årgang sammen med Craig og Nikki, men befinder sig alligevel i en helt anden verden. Hun er en pligtopfyldende lille mus, så da den nye pige Lacey Champlain starter i klassen, ligger det bestemt ikke i kortene, at de skal blive venner. Lacey er provokerende, højlydt og kæmpefan af Kurt Cobain og Nirvana. Trods forskellighederne bliver de to piger veninder, og for Hannah bliver der nærmest tale om en genfødsel. Nu kalder hun sig Dex, og det anonyme tøj bliver udskiftet med sorte militærstøvler, alt for store skovmandsskjorter og et sort læderhalsbånd. Pigerne finder sammen i et skæbnefællesskab, dem mod resten af verden.

”Piger i brand” er mørk, vild og kompromisløs. Det er en fortælling om mobning, venskab og sex. Om destruktive relationer, om at skabe sig en identitet, og om lidenskab, kærlighed og had. Det er en fortælling, hvor jeg modvilligt kunne genkende dele af min egen ungdom, for selvom handlingen i ”Piger i brand” er sat på spidsen er følelserne absolut genkendelige. En sjælden læseoplevelse, der helt sikkert vil sidde i mig længe.

Materialer