NÅR TAVSHED TALER AF REGITZE SCHRØDER

Når tavshed taler af Regitze Schrøder

01.04.15
Velskrevet og tankevækkende debutroman.

”Når tavshed taler” er historien om de tre kvinder, Lucia, Sarah og Clara, hvis liv alle har drejet omkring den samme mand.

Lucia var gift med Andreas. De mødtes som unge under krigen, og Lucia blev betaget af den livsglade og udadvendte unge mand. Men krig ødelægger menneskesjæle, og selvom de blev gift, var Andreas ikke den samme mere. Nu sidder Lucia lænket til sin kørestol på plejehjemmet, hvor plejerne aldrig har tid, og hvor døren altid står åben, selvom Lucia foretrækker den lukket.

Lucia og Andreas fik datteren Clara, som nu er en succesfuld forretningskvinde i gang med sit andet ægteskab. Børn er det ikke blevet til, og heller ikke det andet ægteskab er videre lykkeligt. Som ung studerede Clara i Paris, hvor hun boede hos den fascinerende Sarah, som hun stadig er betaget af, men som Lucia aldrig har ønsket at have noget at gøre med.

Sarah har været gift med en fransk læge, som reddede hende efter krigen. Overfladen var fin og skinnende, men Sarah kom aldrig til at elske sin mand, og levede med tiden sit eget liv.

Da Clara en dag finder en uniformsknap fra en Waffen SS-uniform i sin mors syæske, konfronterer hun moderen, som nægter at sige noget. Dog antyder hun, at Sarah ved noget, så Clara beslutter sig for at opsøge hende for at få sandheden at vide. Men sandheden har mange former.

Regitze Schrøder skriver godt, og får sine karakterer til at stå levende for læseren, samtidig med at hun giver masser af stof til eftertanke. En velskrevet og tankevækkende debutroman.

Materialer