Lucinda Riley
Ukendt fotograf for Cappelen Damm, Oslo - CC BY 4.0

Din guide til Lucinda Riley

16.02.23
Få et overblik over Lucinda Rileys bøger og serien "De syv søstre"

Da Lucinda Riley i 2019 afslørede, at hun led af spiserørskræft, løb det mangen en læser koldt ned ad ryggen. Hendes serie "De syv søstre" var blevet en bestseller og tiltrak skarer af ivrige læsere, også i Danmark. Historien tager udgangspunkt i stjernehoben Plejaderne, og hun havde planlagt, at serien skulle blive på otte bind. Og folk elskede den, så tanken om, at den skulle stå som et ufærdigt værk, gjorde ondt.

Lucinda Riley arbejdede videre trods sin sygdom, og det lykkedes hende at få syv bind færdige, førend hun døde i juni 2021, 56 år gammel.

Men "De syv søstre" var hverken de første bøger, hun skrev, eller den første succes, hun havde. Faktisk startede hendes karriere som forfatter også med sygdom - men dog blot kyssesyge. Som ung arbejdede hun som skuespiller, men da hun blev sengeliggende, kastede hun sig over skriveriet, og det blev til at lang række bøger: slægtsromaner, romancer, en enkelt krimi og et par børnebøger.

Og hendes søn, Harry Whitaker, arbejder på at skrive den sidste bog i "De syv søstre" færdig. Den kommer til at hedde "Atlas - Pa Salts historie" og står til at udkomme i maj 2023. Men du kan allerede nu forhåndsreservere den på biblioteket.

Du har sikkert allerede læst "De syv søstre" og venter på afslutningen, men har du været igennem resten af Rileys forfatterskab? Herunder er en oversigt over de bøger, du kan finde på biblioteket - eller læse via eReolen. Du kan klikke dig ned i listen via oversigten.

DE SYV SØSTRE
DE SYV SØSTRE - ebøger
KÆRLIGHED, SLÆGT OG HEMMELIGHEDER
KÆRLIGHED, SLÆGT OG HEMMELIGHEDER - e-bøger
FOR BØRN
FOR BØRN - e-bøger og netlydbøger
Links