Fra speeddating til en japansk telefonboks

02.07.21
Lida Wengel anbefaler ny skønlitteratur

Lyt til ugens podcast her (eksternt link)

Damaskus af Iben Albinus 

Damaskus er en spændingsroman om Sigrid, der opgiver sit arbejde for Amnesty, efter at have opført sig uprofessionelt på tv. Hun bliver opsøgt af en tidligere studiekammerat, der hverver hende til, at arbejde for en stor Skandinavisk telegigant. De ønsker, ved hjælp af telefoni og internet, at udbrede demokrati og oplysning i Syrien, samtidig med udvikling af deres økonomiske interesser. Sigrid får dog også et uofficielt arbejde som meddeler for den danske efterretningstjeneste. Hun tager til Damaskus alt i mens det arabiske forår spirer i Mellemøsten og spredes til Syrien. I Syrien mødes hun med sin gamle veninde Reem, der leder et sikkerhedsfirma dernede og har tætte bånd til regeringen.

Dansen om pigkuglen af Claus Ankersen 

Lige om lidt har vi glemt, hvordan coronakrisen føltes, men digtene i "Dansen om pigkuglen" hjælper os med at huske. 
Har vi glemt, hvordan et knus føltes? Hvad det vil sige at feste? Kan vi stadig mærke kulden og frygten, når vi ser dagens tal og forsøger at forstå, hvor galt det er fat ude i verden? Claus Ankersen skriver om, hvordan det er at være menneske i en international sundhedskrise. 

Døden mellem linjerne af Elly Griffiths 

Elly Griffiths har skrevet den meget populære serie om knogleforskeren Ruth Galloway, men her er en ”stand alone” fra hendes hånd.
En engelsklærer findes dræbt, og kollegerne på lærerværelset inddrages i en mordefterforskning, der kredser om gotisk litteratur og rummer mange overraskelser. 
Gennemkomponeret krimi, der på en skæg og anderledes måde trækker på litterært gods. Handlingen er ikke realistisk, men stiliseret. Forskellen mellem dagbog og resten af fortællingen er ikke stor, da det hele er skrevet som jeg-fortælling, men dagbogen som virkemiddel er brugt stærkt alligevel
I thrilleren At sige sandheden af Denise Mina flettes fiktion og romanens virkelighed også sammen.

Linjen ved verdens kant af Laura Imai Messina 

I en afsidesliggende have i Japan står en gammeldags telefonboks med et afkoblet telefonrør. Folk med sorg i hjertet søger dertil for at tale til vinden og deres afdøde. 
Efter at have hørt om telefonboksen i et radioprogram, rejser den unge kvinde Yui dertil fra Tokyo for at lindre tabet af sin mor og lille datter, der døde under Tsunamien 11. marts 2011. Hun vender herefter tilbage hver måned og møder forskellige skæbner, herunder Takeshi, som har mistet sin hustru til sygdom. Med tiden udvikler deres venskab sig til kærlighed, men Yui har svært ved at give slip på fortiden og dedikere sig helhjertet til Takeshi og hans datter. Da en voldsom orkan truer med at destruere området, drager Yui afsted for at redde telefonboksen.

Ti kameler for Ameera af Zahra Pedersen 

Ameera har en god uddannelse og et smart arbejde i det centrale London - men hun mangler manden i sit liv. Hun nærmer sig de 30 og i hendes kæmpestore arabiske familie er hun faretruende tæt på at blive stemplet som pebermø. Hun vil gerne være en god muslimsk datter, men hun vil ikke tage sig til takke med hvem som helst. Hun har nu givet sig selv et år til at finde den store kærlighed, og metoderne er mange - lige fra speeddating til muslimske dating apps. Men mens hun burde have fokus på mænd, hendes familie kan acceptere, møder hun en mand der er helt forkert - og helt rigtig.
 

Materialer