Logo for Friske faustnumre - Skønlitteratur

Fra Fåborg til Grønland, Arktis og Paris

21.05.21
I denne udgave af friske faustnumre - ny skønlitteratur, følger du en antikvitetshandler gennem skyggesidernes Paris, du åbner breve som knytter Fåborg og Grønland og havner til sidst på en arktisk ø i en neglebidende thriller - alt sammen ledsaget af Lida Wengel.

Velkommen til friske faustnumre - du kan lytte til denne og andre episoder af friske faustnumre: Ny skønlitteratur ved at klikke her. 

Occidentens stjerne af Benni Bødker udgivet på Gyldendal
I 1905 må antikvitetshandleren Austin Baldwick tage til Paris for at hente en afdød kollega med hjem til London. Men Paris er på den anden ende, da den populære og mystiske kultleder Weronika Martyna Kowalski, kendt som Madame Kowalski, er død og skal begraves. Hvad der egentlig burde have været en formsag, viser sig at blive et labyrintisk mareridt for Baldwick. Gennem sin færden i Paris, der er under stor tumult, mødes han af bureaukratiske forhindringer, mystiske ritualer i underverdenen, døde, der ikke er døde alligevel, og møder med skyggesiderne af den pulserende storby. 

Der hvor du ikke vil hen af Astrid Saalbach udgivet på L&R
Da Sigrids barnebarn Helene finder nogle gamle breve, åbner hun op for en æske af hemmeligheder og fortielser. Sigrid har haft sin barndom i Fåborg i en stor familie, og været tæt knyttet til sin moster Anna. Efter en turbulent kærlighedsaffære med en gift kunstmaler og efterfølgende sladder, tager Anna op til sin bror og svigerinde i Grønland for at arbejde som tandlæge i en mindre by. Langt væk fra første verdenskrig oplever hun landet på godt og ondt. Efter hjemkomsten krydses Sigrid og Annas veje igen på dramatisk vis
Astrid Saalbach skriver altid godt og jeg er sikker på at der er en god læseoplevelse i Der hvor du ikke vil hen.

Spalten af Sharon Bolton udgivet på Jentas
Felicity er bange. Bange for at hendes eksmand Freddie skal finde hende. Derfor har hun taget et job på den fjerntliggende Antarktiske ø South Georgia. Da sæsonens sidste skib er på vej til øen, ser det ud til at hendes frygt bliver gjort til virkelighed. 
Vurdering
Får ordene ”Velskrevet og neglebidende thriller, der overrasker og holder læseren på kanten af stolen” med af en anmelder og det lyder jo godt. Jeg er meget glad for Sharon Boltons bøger og glæder mig meget til Spalten
 

Materialer