Det glæder Thomas B. sig til i 2021

13.01.21
Læs her, hvad Thomas Behrmann glæder sig til i 2021.

1. Occidentens stjerne af Benni Bødker

Har man, som jeg, en forkærlighed for mystik kommer man ikke uden om Benni Bødker. I hvert ikke i børnebogsregi og nu heller ikke i afdelingen af bøger til voksne. ”Occidentens stjerne” er allerede udkommet på lyd, men kommer senere på året i bogform.

Jeg har hørt historien og var fuldstændig solgt og må nu simpelthen også læse bogen. Dels for at få alle nuancer med, men i høj grad også for at forlænge eller gentage den oplevelse, jeg har haft med Bødkers okkulte fortælling. Det er en meget mørk og stemningsfuld historie om en yngre antikvar, der drager til Paris i starten af 1900-tallet for at hente liget af en afdød kollega med hjem til London.

Men det, der skulle have været en smuttur tager en drejning og bliver et vildt ridt gennem Paris gader og ikke mindst ned i undergrunden. Bogen foregår i en spændende brydningstid, hvor okkultisme og overtro kolliderer med videnskabelige landvindinger. 

2. The Last of Us - Part II (Ps4)

Jeg er meget langt fra at være en ægte og garvet gamer. Men dog har jeg altid haft en forkærlighed for spil i genren ”survival horror”. Efter mange års pause faldt jeg tilfældigt over spillet ”The Last of Us”, og jeg var solgt.

Et virusudbrud har ramt jorden, og de inficerede forvandles til aggressive mutanter. Man styrer hovedpersonen Joel, der får til opgave at fragte en tilsyneladende immun pige, Ellie, tværs gennem den smadrede by til et hospital, med et håb om at udvinde en vaccine. Historien er fantastisk og bliver fortalt i både gameplayet og i sublime filmsekvenser.

I 2020 udkom del 2, og jeg bliver nødt til at afsætte tid – formentlig nattetimer – til at dumpe ned i mareridtsscenariet igen. I 2´eren er der gået fire år, og vi tager med Ellie til Seattle på hævntogt og på jagt efter sandheden. Jeg glæder mig til at blive skræmt fra vid og sans igen.

3. Medicine at Midnigt af Foo Fighters 

Jeg er har fulgt og lyttet til Foo Fighters i mange år og er altid spændt, når de udgiver et nyt album. De formår altid at forny sig i spændende retninger for hvert album og samtidig holde den pumpende rockmotor, som de er så kendt for, velsmurt.

Noget af det, jeg holder så meget af ved bandet er deres lyd og den energi, de kan mønstre både live og på deres albums. Og så selvfølgelig deres evne til at skrive fede og udødelige rocksange.

Jeg har smuglyttet til et par numre fra det kommende udspil og glæder mig vildt til resten, som skulle lande i lyttebøfferne i starten af februar.

4. Venligheden af John Ajvide Lindqvist

En aflåst gul container står pludselig en morgen på havnen i en lille svensk by. Ingen kender til den. Da befolkningen beslutter sig for at åbne den siver der noget ud. Noget mørkt, der påvirker hele byen og sætter sig på venligheden og fortærer den.

Jeg er altid spændt når der kommer nyt fra forfatteren. Jeg er vild med måden, han blander skræk, samfundskritik og svære følelser på. F.eks. som han også gør det i ”Håndteringen af udøde” og ”Lad den rette komme ind”. Den eneste udfordring er tålmodighed – bogen kommer først til august.

5. Udsendingen af Yoko Tawada

Jeg glæder mig meget til, at Yoko Tawadas roman ”Udsendingen” kommer senere på foråret. Det er en anderledes form for dystopisk roman, som tager udgangspunkt i et tænkt scenarie på den anden side af en gennemgribende katastrofe. Man fornemmer noget med klimaet og noget med, at vi bør se på verden og agere i den med nye øjne.

Bogen er oversat af Mette Holm og udkommer på forlaget Grif, som også gav os den fine roman om ”Døgnkioskmennesket”. Whats not to like. Jeg glæder mig.

Materialer