Dødsbrande og brutale henrettelser

30.04.21
Lida Wengel er i denne uge på slagmarken og præsenterer nye bøger fra skønlitteraturen.

Jeg hedder Lida Wengel og i denne uge vil jeg igen fortælle om nogle af de titler, der fangede mit øje – fra dødsbrande over Berlin til brutale henrettelser.

Den første jeg har med er Forbandelsen af Christoffer Carlsson udgivet på Gyldendal
Et mord, forklædt som en dødsbrand, chokerer en lille svensk by og skaber rystelser, der påvirker indbyggerne i mange år fremover.

"Forbandelsen" er til dels en krimi, men samtidig en roman om, hvordan et mord påvirker en hel landsby og kaster en mørk skygge over indbyggernes liv igennem flere år.

Forfatteren kender du måske fra krimiserien med Leo Junker, som jeg anbefaler. Han skriver også bøger for unge.

Den næste forfatter, har jeg læst med stor fornøjelse i mange år. Jeg glæder mig altid, når der kommer nyt fra ham.
Et stykke af tiden af Benn Q. Holm udgivet på Alpha

Vi skal til Berlin i 1970’erne. En heksekedel af energi!
Ét års studieophold i et andet land kan føles som en menneskealder. Men ét år kan også forandre alt og udvikle både selvindsigt, modenhed og kærlighedsliv.

Forhåbentlig kender du Benn Q. Holms bøger, ellers kast dig over f.eks. Hafnia Punk som er et fremragende tidsbillede af København, eller vælg Album, som er en brillant familiesaga. Forfatteren skriver også bøger for børn.

OG så bliver det mere krimi, fra nogle produktive norske herrer.

Slagside af Jørn Lier Horst og Thomas Enger. Udgivet af Modtryk
Da politikommissær Alexander Blix' kollega Sofia Kovic brutalt bliver henrettet, må Alexander og journalisten Emma Ramm finde frem til sandheden om drabet. Hvad var det Kovic havde opdaget, og hvordan er Blix' datter Iselin indblandet.

Det er tredje bind i serien om Blix og Ramm, men den kan læses selvstændigt. Jeg læste Nulpunkt, den første bog i serien og var rigtig godt underholdt. Siderne vender sig selv, så nu må jeg da hellere lige reservere 2. og 3. bind også!

Det var denne uges gennemgang af nogle af de bøger, der er på vej til bibliotekets hylder. Som sædvanlig kan du reservere dem via horsensbibliotek.dk - og samme sted kan du bestille de helt nye bøger. Det gør du ved hjælp af kontaktmuligheden i bunden af siden.

Så vil jeg sige tak for denne gang. Mit navn er Lida Wengel, jeg håber, vi høres ved.