Læseinspiration fra Litteraturdage 2023

21.09.23
Få inspiration til en god læseoplevelse indenfor emnerne "Natursyn" og "Fremtidstanker". Titlerne er samlet på baggrund af Litteraturdage 2023.

Det blev til to spændende dage med litteraturen i centrum da vi d. 19. og 20. september afholdte Litteraturdage 2023.

To dage i højskoleånd med masser af inspiration og hyggeligt samvær og selvfølgelig litteratur. Vi kom omkring rigtig mange forskellige bøger begge dage, så vi bringer for overblikkets skyld en liste over mange af de titler, der blev talt om.

Temaerne for de to dage var: 

"Natursyn - naturen i litteraturen"

Vi så nærmere på, hvordan naturen har spredt sit rodnet i litteraturen og er blevet fremstillet gennem tiden som alt fra magisk verden, mørk og monstrøs trussel til lyst og fredfyldt tilflugtssted. Dagen lagde op til nye perspektiver på vores natursyn.

"Fremtidstanker - den nære fremtid i litteraturen"

Hvordan ser verden ud i morgen? Hvordan ser den ud om 20 år? Ingen ved det, men mange forfattere spekulerer i det og skriver indlevende fiktion om morgendagens mennesker, natur og samfund.  At forestille sig og beskrive den nære fremtid i litteraturen er langt fra forbeholdt science fiction, men er sivet ud i alle typer af skønlitterære udgivelser.

Vi dykkede ned i titler, forfatterskaber og tendenser, der er med til at pirre vores nysgerrighed og måske forberede os på verden om få år. 

God læselyst!

Materialer