Om dette arrangement

Tid
18:30 - 21:00
Pris
198 kr.
Bibliotek
Sted/Lokale
Endelave Kro
Målgruppe
For voksne
Arrangementer for voksne

Krimisommer på Kroen med Lone Theils

03.08.21
Lone Theils er kendt som både journalist og forfatter til serierne om Nora Sand og Signe Brask. Til arrangementet på Endelave Kro vil Lone Theils tale med en af arrangørerne af Krimimessen, Lida Wengel fra Horsens kommunes biblioteker, om forfatterskabet.

Mon ikke også snakken vil falde på London, som de begge er begejstrede for. Lone Theils har boet der og arbejdet som korrespondent i mange år og Lida Wengel har ofte besøgt byen.

Billetprisen for Mad og Mord er kr. 198 kr for middag, forfattersamtale og kage, mens billetsprisen er 50 kr for forfatterarrangement, kaffe og kage.

Billetter bestilles på Endelave Kro, e-mail: info@endelavekro.dk eller på tlf. 75 68 90 21. Billetterne skal bestilles senest den 27. juli.

Læs her et eksklusivt interview med Lone Theils i anledning af hendes besøg på Endelave til august. Vibeke Johansen har talt med forfatteren.

Lone Theils, vi lærte Nora Sand at kende i din første krimi, Pigerne på Englandsbåden. Fortæl lidt om Nora, hvem er hun?

Nora er journalist, korrespondent for Globalt i London, hvor hun har det med at vikle sig ind i kriminalsager. Hendes far er dansk, men moderen er britisk så hun står med et ben i begge lande. Hun arbejder næsten hele tiden, men når hun har fri, elsker hun at lave god mad og kickbokse. Hendes bedste ven er fotografen Pete, som hun ofte tager med ud på opgaver, og hun har et lidt uafklaret forhold til sin gamle gymnasieven Andreas. Nora er stædig og med en meget høj retfærdighedssans, og sommetider tager hun alt for mange chancer.

Du har jo selv som journalist/korrespondent boet en del år i London. Hvad savner du mest ved byen, nu du er flyttet hjem til Danmark.

Menneskerne i London, først og fremmest, men også mine rutiner og forskellige kvarterer. Jeg savner min kickbokse-træner, at spadsere rundt i Islington, mine yndlingsrestauranter og åh, hvor jeg dog savner Londons bogbutikker. Jeg savner at gå ved floden i Richmond og selv at køre med Nothern Line på London Underground. Savner markederne med de mange spændende fødevarer og eksotisk streetfood. Nærmest hver dag kommer jeg i tanker om et eller andet jeg savner fra London. Jeg har ikke været væk så længe fra London som jeg har været nu i de seneste tyve år.

Hvad er det helst særlige ved London eller for at blive i det kriminelle univers. Hvad er Londons DNA?

Det fantastiske ved London er, at den rummer så mange ting og så mange forskellige mennesker. Det er en by, hvor hele verden mødes, og derfor kan alt ske. Man kan nemt møde en russisk oligark, en iransk digter, en engelsk Lord med sort samvittighed eller en seriemorder uden at det virker konstrueret. London er netop så fuld af overraskelser og spændende mennesker, at jeg selv efter at have boet der i 16 år, kan lære noget nyt om byen. Det elsker jeg. At jeg elsker blandingen af nyt og gammelt. At traditionerne står der og alligevel har London fornyet sig næste gang man besøger.

Du har jo også skrevet Hjemvendt, som er en Storytell original. Vil du forklare, hvad det er for noget?

For noget tid siden spurgte Storytel om jeg ville skrive en krimi til dem, og min første reaktion var, at det havde jeg desværre ikke tid til. Men dagen efter var jeg på en længere køretur til min fødeby Holstebro for at holde et foredrag, og så dukkede hun op der i mørket på de lange lige landeveje og holdt mig med selskab. Så snart jeg nåede frem, satte jeg mig ved computeren og skrev synops til første sæson. Nu er jeg lige blevet færdig med sæson 2 og her er Signe blevet sendt til Klitmøller. Jeg elsker at jeg kan bruge elementer fra min vestjyske opvækst.

Til august kommer du til Endelave til Mad og Mord på Kroen. Kender du Endelave?

Jeg har aldrig været der, men jeg glæder mig meget. Jeg har en stor kærlighed til øer, og som krimiforfatter er øer jo altid fascinerende fordi de repræsenterer et potentielt lukket miljø, hvor de mistænkte er samlet på det samme sted.

Hvilke forventninger har du til besøget?

Ud over at jeg glæder mig til at snakke med gæsterne, håber jeg også at få et glimt af den smukke ø. Har allerede billedgooglet og glæder mig til en god gåtur på stranden og vil også spejde lidt efter øens vilde kaniner.