Inspiration til læsekredse

Horsens bibliotek hjælper gerne lokale læsekredse med at skaffe flere eksemplarer til studiebrug.

Vi har indkøbt en samling bøger, som vi skønner velegnede til diskussion i en læsekreds. Bøgerne kan kun lånes af registrerede læsekredse med forlænget udlånstid. Du kan hente en særlig folder med læsekredssamlingens titeludvalg på biblioteket eller printe en folder fra hjemmesiden. Personalet hjælper gerne med sekundær litteratur, f.eks anmeldelser og analyser.  Læsekredsbøgerne kan kun lånes af registrerede læsekredse med hjælp fra personalet i Informationen. 

Hent listen som en PDF-folder

Se også her, hvordan du starter en læsekreds.

Titelforslag til læsekredse

Udarbejdet maj 2019 (Her er ikke medtaget titler, som findes i læsekredssamlingen)

Titlerne er udgivet inden for de sidste 3-4 år; dækker mange forskellige genrer; kan skaffes i mange eksemplarer; skønnes velegnet til snak om mange emner

Ønsker du mere inspiration, er du velkommen til at kontakte personalet på 1. sal i afdelingen for skønlitteratur. 

Vil du gerne mødes med din læsekreds på ”neutral grund”, er det muligt at booke et studierum på Horsens Bibliotek i bibliotekets sædvanlige åbningstid.
__________________________________________________________________________

Selja Ahave: Pludselig falder ting ned fra himlen
Jensen & Dalgaard 2018, 208 sider
Saaras mor fik is i hovedet og er her ikke mere. Faster Anna har vundet lottogevinsten to gange. Sådan er tilfældighederne, og i en verden af eventyr og Hercule Poirot må Saara lære at leve med savnet af sin mor

Kasper Colling Nielsen: Det europæiske forår
Gyldendal, 2017. - 348 sider
Fremtidsroman af filosofisk og fabulerende tilsnit om et samfundseksperiment, hvor en familie vil bidrage til skabelsen af et idealsamfund på basis af det bedste fra naturen og nye teknologiske landvindinger. Men fremskridtstro og idealer udfordres af individualiteten.

Evan S. Connell: Mrs Bridge
Olga, 2017. - 318 sider
Mrs. Bridge oplever bagsiden af forstadslivet - godt nok er det trygt, men det er også forbandet kedeligt.
Samhørende: Mrs. Bridge; Mr. Bridge (2018)

Claire Fuller: Vores endeløse dage
Olga, 2017. - 262 sider
8-årige Peggy, bliver ført til en øde hytte i en fjern skov af sin far, der fortæller hende at jorden er gået under

Mikkel Harris Carlsen: Fuglene
Æther, 2016. - 144 sider
John, som lever i et trivielt ægteskab med Kirsten, er i midtvejskrise og oplever hvordan tingene smuldrer for ham i ofte groteske situationer, både privat og i arbejdslivet.

Merete Pryds Helle: Vi kunne alt
Lindhardt og Ringhof 2018, 342 sider
Merle vokser op i 1970'erne i Værløse. Hun har det svært i skolen og derhjemme, hvor familien er ved at gå i opløsning med en syg mor og en ustabil far.
Læs vores omtale af Vi kunne alt her

Ida Jessen: Telefon
Gyldendal 2018. - 162 sider
Lisa er tilknyttet en telefontjeneste, som ensomme og selvmordstruede mennesker kan ringe anonymt til. En aften ringer en desillusioneret og livstræt kvinde, som det viser sig, at Lisa kender fra år tilbage, hvor hendes 7-årige søn blev dræbt af en flugtbillist
Læs vores omtale af Telefon her

Hiromi Kawakami: Kvinden ved havet
Hr. Ferdinand, 2016. - 249 sider
Keis mand forsvandt sporløst for tolv år siden, og nu drages hun mod en lille by ved havet, hvor hun føler hans nærvær og håber på at få svar. Samtidig gennemgår hun en smertefuld løsrivelse fra teenagedatteren, der ved noget hun ikke vil sige.

Haruf Kent: Vores sjæle om natten
Rosinante, 2016. - 186 sider
Den 70-årige Addie Moore bor alene og har svært ved at falde i søvn. En aften i maj aflægger hun sin nabo, enkemanden Louis, et uventet besøg. Dagen efter pakker Louis sin pyjamas og tandbørste.
Læs vores omtale af Vores sjæle om natten her.

Thomas Korsgaard: Hvis der skulle komme et menneske forbi
Lindhardt og Ringhof, 2017. - 314 sider
2. del: En dag vil vi grine af det

På en gård langt ude på landet ved Skive bor Tue med sin familie. Da en lillesøster dør ved fødslen, synker hans mor ned i en depression. Faderen er forgældet og frustreret, og det går ind imellem ud over børnene. I skolen bliver der ikke grebet ind, selvom Tue nogle gange har et blåt øje, men han klarer sig på trods.
Læs vores omtale af Hvis der skulle komme et menneske forbi her

Martin Krogh Andersen: Harens øjne
Gyldendal, 2017. - 128 sider
Barndomserindring om den sommer en 6-årig dreng bliver kørt langt væk til Vesterhavet og efterladt hos sin morfar, som han aldrig før har mødt.
Læs vores omtale af Harens øjne her

Michael Köhlmeier: Pigen med fingerbøllet
BF 2019, 126 sider
En 6-årig pige efterlades midt i en vesttysk storby. Hun kender ikke det sprog der tales omkring hende, men møder to drenge, hvoraf den ene taler hendes sprog. Vi følger deres kamp for overlevelse, for at stille sulten, forsvare sig mod kulden og gøre sig usynlige for myndighederne

Steen Langstrup: Skadedyr og tulipaner
2 Feet Entertainment, 2017. - 235 sider
Archibald mister sin mor i en tragisk ulykke og flytter med faren til en lille ø. Her prøver han at begå sig, men det er svært at være en følsom dreng, i et samfund hvor det handler om at være barsk og stærk.

Torben Munksgaard: Johns saga
Lindhardt og Ringhof 2018, 181 sider
75-årige John ser tilbage over et liv med konen Vera og tre børn. Den ene søn afbrød kontakten for mange år siden. Da Vera går bort, sætter John sig for at finde sønnen.
Læs vores omtale af Johns saga her.

Christian Mørk: Kujonen
Gyldendal, 2017. - 285 sider
Forfatteren Andreas forføres i yderste potens af den manipulerende krimiforfatter, Kris Power. Forelskelsen er farlig og fører til alverdens trængsler for Andreas, der beslutter at skrive en bog om sin besættelse.

David Nicholls: Os
Gyldendal, 2017. - 285 sider
Forfatteren Andreas forføres i yderste potens af den manipulerende krimiforfatter, Kris Power. Forelskelsen er farlig og fører til alverdens trængsler for Andreas, der beslutter at skrive en bog om sin besættelse.
Læs vores omtale af Os her.

Dorthe Nors: Kort over Canada
Gyldendal  2018, 136 sider
Dansk novellesamling om menneskelige længsler og afgrunden lige foran vore fødder . Indhold: I en hochstand; Solens hunde; Hygge; Ved Sydvest Station; Mellem filialerne; Festpladsen; Traktosefugle; Pershing Square; Kaprifolium; Ad små asfalterede stier; nde i Sankt Paul; Kummefryseren; Manitoba; Wild swims

Chigozie Obioma : Vi var fiskere
Klim, 2016. - 311 sider
Benjamin og hans brødre fisker ved byens forbudte flod. Her møder de en dag den gale mand, Abulu, som forudser at den ældste bror, Ikenna, vil blive myrdet af sine brødre. Profetien forgifter langsomt Ikennas liv, og familiens tætte bånd forandres for altid.
Læs vores omtale af Vi var fiskere her.

Conor O’Callaghan: Intet på jord
Jensen & Dalgaard, 2017. - 217 sider
En familie flytter hjem fra udlandet og ind i et udstillingshus på en forladt byggeplads. Én efter én forsvinder de, så der til sidst kun er en pige tilbage. Hun banker på hos en nabo og fortæller sin historie. Men kan han stole på hende - og omvendt

Alexandra Oliva: Den sidste
People's Press, 2017. - 361 sider
Spændingssroman om Zoo, der savner spænding i tilværelsen og derfor melder sig til en reality-tv-serie, der skal optages i New Englands vildmark. Den sidste deltager, der er tilbage, vinder.

Tommy Orange: Der der
Politiken 2019, 281 sider
Om 12 personer med indianske rødder, hvis liv krydses på fatal vis til den store indianske dansefest, Powwow, i Oakland. Inden da hører vi om den sorg og kærlighed de 12 personer har gennemlevet i deres liv, og som leder op til festen

Jodi Picault: Det store i det små
Cicero 2018, 478 sider
Den sorte barnesygeplejerske Ruth anklages for mord på et spædbarn. Den efterfølgende retssag og de komplikationer, den medfører, har dybe rødder i det amerikanske samfund

Torbjørn Rafn: Den højeste dom
Books on Demand, 2016. - 220 sider
Fra en belgisk fængselscelle, med udsigt til sin kommende henrettelse, tænker den danske dommer Daniel Krupp tilbage på de begivenheder og forbrydelser, der er årsagen til hans deroute.

Agnes Ravatn: Fugletribunalet
Batzer, 2017. - 274 sider
Tv-værten Allis Hagtorn forlader mand og job efter en offentlig skandale og begynder at arbejde som hushjælp og gartner for Sigurd Bagge. Begge gemmer de på hemmeligheder, og spørgsmålet er om de kan lægge det bag sig og begynde på ny sammen?

Malene Ravn: I dine øjne
Gyldendal 2018,  471 sider
Erik har i 1930'erne og 1940'erne en hård opvækst i Aalborg som søn af en ung ugift kvinde og en kineser, der ikke vil kendes ved ham. Senere flytter han til København, hvor hans mål er at skabe en tryg ramme for sig selv og sin lille familie

Angie Thomas: The hate u give
Gyldendal 2017, 382 sider
Starr er vidne til, at hendes ubevæbnede ven, Khalil, bliver skudt og dræbt af en hvid politimand. Da nedskydningen kommer i medierne, bliver Starr nødt til at beslutte, om hun vil medvirke til, at betjenten, der gjorde det, bliver dømt

Linn Ullmann: De urolige
Gyldendal, 2016. - 401 sider
Fortælling om at være datter af den døende filminstruktør Ingmar Bergmann, sammensat af erindringer, fiktion, dokumentarisk materiale og refleksioner. Der tegnes et billede af en broget familie, hvor kærlighed og afsavn går hånd i hånd

Delphine de Vigan: De loyale
People’s press 2018. - 187 sider
Franske Théo og Mathis på 12 år er i færd med at bevæge sig ud på en farlig vej med druk i skoletiden. Deres lærer Hélène fornemmer at noget er galt, men får ikke hjælp af forældre eller kolleger

Yu Hua: Fortællingen om Xu Sanguan der solgte sit blod
Klim, 2016. - 265 sider
Menneskeligt portræt af en mand der i kampen for sin familie risikerer livet ved at sælge sit blod. Samtidig en satirisk skildring af livet i Kina under Maos styre.