Urværk af Ane Riel

21.10.21
Langsomt vokser et fint venskab frem mellem en 5-årig dreng og gamle døve Alma

Bornholmeruret tikker derudaf, fordi gamle døve Alma hver aften trækker det op. Den dag, hvor hun ikke længere trækker uret op, holder hendes hjerte op med at slå. Det er svært for Alma at tænke klart og dagene glider sammen i en flydende lydløs uendelighed.

En dag får hun øje på en lille dreng, som går tur med en lille hund. Hver dag ser hun drengen og hunden, og langsomt lokker hun en kontakt frem. Småkager og mikado er indholdet i de første venskabsdage mellem gamle døve Alma og Otto som hun kalder drengen. Otto er det eneste navn hun kan komme i tanke om, fordi det hed hendes mand.  Langsomt og omstændeligt åbner Ane Riel historien om et venskab mellem den 5-årige dreng og den gamle kvinde. Alma vågner mere og mere op, og hun husker tilbage på sit ægteskab med urmageren Otto. Et ægteskab, som udviklede sig helt skævt, og blev meget svært til sidst. 

Lyder det kedeligt? Så tager du fejl, for det er jo Ane Riel, som fortæller. Hun har overraskelser i ærmet, så hold ved og læs videre. Romanen udvikler sig og rummer både drama, humor, vold, mord og et fremragende portræt af et meget langt ægteskab. 
 

Materialer