Billede af Pexels fra Pixabay
Billede af Pexels fra Pixabay

Strande du skal holde dig fra ...

25.08.22
Er du også en af dem, der ind imellem drømmer dig væk til en øde ø? Så er her nogle gode råd til øer, du skal undgå!

Bøger med ø'er 

Lækre, ugenerte strande findes ofte på øde øer. Det kan være tillokkende at drømme sig væk til sådan en kridhvid strand med klart blåt vand. Men nogle øer skal man holde sig væk fra, uanset hvor fantastiske de ser ud. Her kan gemme sig monstre i alle former.

Andre gange er man uheldig at strande på en ø langt fra kendte sejlruter. Eller som polarforskerne Ejnar Mikkelsen og Iver Iversen der efter en lang og farlig slæderejse strander på den øde, grønlandske kyst i tre år, før det lykkes et redningsskib at nå frem til dem.

Farlige film

At være strandet på en øde ø er ingen ferietur, og det giver flere film et godt bud på. Bl.a. William Goldings klassiker fra 1954 der beskriver, hvordan en gruppe strandede drenge hurtigt smider civilisationens fernis i kampen for overlevelse. Filmen er fra 1963, men absolut stadig værd at se.

I en anden film må to dødsfjender pludselig arbejde sammen for at overleve, mens en gruppe australske turister får mere end de regnede med på en ferie til Cambodjas hvide strande. Og listens sidste film er lidt en tilsnigelse, da den udspiller sig i Florida. Til gengæld er der både vand og livsfarlige alligatorer, så strandfølelsen er der alligevel.

Virkelighedens øer

71% af jordkloden er dækket af vand. Udover de syv kontinenter findes der også en lang række øer. Og som i fiktionens verden er der øer, du ikke bør besøge samt øer meget få kender.