Fyrre kister af Santullo-Jok

Fyrre kister af Santullo-Jok

16.07.20
Stemningsfuld tegneserie for elskere af Dracula

Under en voldsom storm sidst i det 19. århundrede ankommer et skib til den engelske havneby Whitby. Den eneste person ombord er den afdøde kaptajn, der står bundet fast til skibets ror. I hans lomme finder man et dokument, der beskriver begivenhederne om bord. Og så starter fortællingen.

En måneds tid før sejlede Demeter, som skibet hed, fra Varna i Bulgarien. Besætningen bestod af 9 mand, de fleste russere samt den rumænske styrmand Lepes. Under en toldinspektion i Tyrkiet går tingene galt, da tyrkerne ikke er tilfredse med bestikkelsespengene. Det ender i kamp, men det lykkes besætningen af komme af sted med skibet.

Ude på havet fortsætter ulykkerne dog. Et besætningsmedlem forsvinder sporløst, og så endnu et, og snart begynder mændene at hviske i krogene. Kun kaptajnen og Lebes er upåvirkede af overtroen. Men hvor længe?

Hvis man kender Bram Stokers roman "Dracula", ved man hvilken rejse skibet Demeter er på. Men selvom man ikke har læst romanen, er "Fyrre kister" stadig en fuldgod oplevelse.

Serien er tegnet af den argentinske tegner Jok, mens teksten leveres af Santullo fra Uruguay. "Fyrre kister" er deres første udgivelse på dansk, og er en dyster og atmosfærefyldt oplevelse. Selv på en varm sommerdag ...

 

Materialer