Svømmer mod lyset af Allie Larkin

Svømmer mod lyset af Allie Larkin

21.03.22
En letlæst roman om angst, sorg, kærlighed og hunde.

Katie Ellis er langt nede. Hendes mand har været hende utro, og det ægteskab, som hun satte sin karriere som kostumedesigner på pause for, er forbi. De skal skilles, og det eneste Katie ønsker at få med sig er hendes ængstelige internat hund, Bark. Så hun dukker op hos sin bedstemor i Florida med lidt tøj pakket i poser bag i sin gamle skrammelkasse af en bil.

Katie er opvokset hos bedstemoren, efter at faren døde og hendes mor efterfølgende flyttede sammen med en ny mand. Og den livsglade Nan er lykkelig over at Katie flytter tilbage. Det samme er Nans venner, som alle byder hende varmt velkommen.

Men Katie gemmer på en hemmelighed. Hun lider af angst og har gennem hele sin opvækst kæmpet for at ’være normal’. Hun føler sig konstant forkert og frygter altid det værste. Den frygt kostede hende hendes ungdoms store kærlighed, og nu truer den med at knuse hende. For hvordan kan hun undgå at skuffe Nan, veninden Mo og de andre, når hun ikke er perfekt?

Hendes faste støtte er Bark, som er ligeså nervøs som Katie selv. Eller måske ikke …

”Svømmer mod lyset” er en letlæst roman om angst, sorg, kærlighed og hunde. Allie Larkin vender en række mere og mindre tabubelagte emner lige fra at vokse op som introvert i en ekstrovert verden, over sorgen over at miste sine forældre som ganske ung, til barnløshed, mindreværdskomplekser og en angstlidelse. 

Bark bruges meget charmerende undervejs både som Katies støtte, men også som symbol på, at angsten kan overvindes. For heldigvis er der håb til slut i romanen.

Kan du lide hjertevarme fortællinger, og har du lyst til at læse en tankevækkende dameroman? Så er ”Svømmer mod lyset” et fint bud.

Materialer