Fuskefisk og sæbebobler

13.09.22
Én gang i måneden udgiver Horsens Bibliotek podcasten Friske Faustnumre. Denne gang er det bibliotekarerne Lene T. Overgaard og Jette S.F. Holst, der med hjælp fra kollegaerne stiller skarpt på bibliotekets nyindkøb. De kommer vidt omkring, og denne gang handler det blandt andet om håb, sæbebobler, vilde pionerer og fuskefisk, mens Ydegirl står for musikken.

Lyt til månedens podcast her (eksternt link)

5 i spotlightet - skønlitteratur

5 i spotlightet - faglitteratur

5 i spotlightet - tegneserier

5 i spotlightet - børne/ungdomsbøger

5 i spotlightet - film

Månedens hjertebarn

5 efterspurgte - faglitteratur

5 efterspurgte - skønlitteratur

5 efterspurgte - biografier

Månedens podcast - RumSnak

RumSnak er en uafhængig podcast om rumaktiviteter i Danmark, som har kørt siden 2019. Værterne er techjournalist Anders Høeg Nissen (også vært på podcasten Scifi Snak om science fiction romaner) og astrofysiker Tina Ibsen (har skrevet flere bøger, bl.a. "Nordlys" og er pt. aktuel med bogen ”Mars – myter, magi og missioner”).

I hver episode ser RumSnak på et nyt tema i selskab med en ekspert som fortæller om deres område og arbejde. Udover temaet er der også altid korte rumnyheder, og det hele leveres med stor viden, men også med højt humør.

I episode 58, som er den seneste jeg har hørt, er dagens gæst Allan Hornstrup, Afdelingsleder for Astrofysik og atmosfærefysik på Institut for Rumforskning og Rumteknologi, DTU Space. Her handler det om mørk energi. Noget man ikke rigtig ved, hvad er, men som tilsyneladende skubber til rummet og udvider det, og endda med stigende hastighed.

Lyt til RumSnak her
 

Dagens musik

Danske Ydegirl alias Andrea Green Novel albumdebuterede i slutningen af 2021 med den fremragende ”Ydegirl”. Herfra lyttede vi til numrene "Zodiac" og "Valley Song"