Forside: Et fængslende møde

Et fængslende møde af Liane Moriarty

27.02.20
Et wellness ophold tager en uventet drejning for gæsterne i denne hyggelige roman af Liane Moriarty

Kærlighedsforfatteren Frances Welty har lige fået afvist sit seneste manuskript, og så er hun blevet snydt af en mand, hun mødte over nettet. For at komme til hægterne tager hun på til wellness-centeret Tranquillum House, hvor hun håber 10 dages forkælelse vil gøre underværker for selvtilliden. Også det unge par Ben og Jessica indlogerer sig på Tranquillum House. Problemerne i ægteskabet er ved at vokse dem over hovedet, og Jessica håber, at et ophold her vil hjælpe dem tættere på hinanden igen. 

I alt 9 gæster med hver deres problem indskriver sig, men det går snart op for dem, at Trangquillum House tilbyder et ret uortodoks wellnessophold. Ved ankomsten skal alle telefoner mm. afleveres, hver gæst får udleveret en personlig kostplan og et dagligt skema med aktiviteter. Og så er der også lige Den Ædle Stilhed og de øvrige behandlinger, lederen af centeret ikke taler højt om. For er der ikke noget med, at målet helliger midlet?

Liane Moriarty har skrevet en varm og humoristisk roman om 9 meget forskellige mennesker, som tvunget af omstændighederne kommer helt tæt på hinanden under et wellness ophold, der udvikler sig ganske uforudsigeligt. Med så mange fortællerstemmer kommer vi naturligvis ikke i dybden. I stedet tager Moriarty læseren på en veloplagt tour de force i det moderne livs udfordringer.

Lars Ole Sauerberg kalder i Jyllandsposten "Et fængslende møde" for 'Barbara Cartland med selvironisk turbo'. Jeg kalder den for en dameroman i ordets bedste betydning, som jeg kun kan anbefale.

 

Materialer