Klodset kærlighed

08.07.22
Kærlighed kan være hed, romantisk og - i Bridget Jones tilfælde - klodset.

I 1996 udgav forfatteren Helen Fielding den første bog om den 30-årige Bridget Jones, der på sin egen forvirrede måde forsøgte at få kærlighed, kalorier og karriere til at op i en højere enhed. Bøgerne om Bridget Jones blev et kæmpehit, og er blevet filmatiseret med den charmerende Renée Zellweger i hovedrollen som Bridget.

Bøgerne om Bridget Jones ses som starten på chick lit genren, der siden har gået sin sejrsgang over hele verden båret af forfattere som Sophie Kinsella, Jennifer Weiner, Mhairi McFarlane, Dolly Alderton, Lucy Dillon, Colleen Hoover, Kevin Kwan, Alexandra Potter, Helen Hoang, Sally Thorne, Jenny Colgan m.fl.

Hovedpersonerne i chick lit tilhører den første generation af kvinder, for hvem det at tage en uddannelse har været noget selvfølgeligt, for hvem sex ikke har været ensbetydende med at få børn og ægteskab ikke den eneste vej til materiel tryghed. Bagsiden af medaljen – og den beskæftiger genren sig indgående med – er følelsen af rodløshed, utilstrækkelighed og et fravær af overordnede pejlemærker. For hvad er det gode kvindeliv? (Læs mere om chick lit her)

Bridget Jones' dagbog" er en bog, som Anna læser jævnligt, når hun er i humør til noget sjovt og rart og romantisk. Bridget er virkelig en hovedperson, man kan spejle sig i, for hun er kikset og usikker og lidt for tyk. Alligevel er der nogle, der elsker hende, præcis som hun er. Det er vel det, vi alle ønsker os allermest.

Hvis du som Anna også holder af søde og sjove chicklitt romaner, så kan du få inspiration til læsning her.

Og husk - hvis du deler din læsestund på Instagram med #barelæse inden d. 15. august, så deltager du i konkurrencen om at tømme en boghandel for 3000 kr. Læs mere på litteratursiden.dk/barelaese

 

Materialer