Det sidste suk af George D. Shuman

Det sidste suk af George D. Shuman

07.11.14
Spændende og velskrevet thriller der bringer mindelser om "Den røde drage" af Thomas Harris

Sherry Moore er blind. Til gengæld har hun en usædvanlig evne - når hun rører ved et dødt menneske, kan hun se de sidste 18 sekunder af dette menneskes hukommelse. Det ikke alle, der tror på Sherrys evner. De tror, hun er en plattenslager, og da det ydermere kan være svært at tolke erindringerne, bliver hun ofte mødt med mistro. Men da flere kvinder er blevet fundet kvalt, og der ingen spor er i efterforskningen, går kriminalassistent Palmer alligevel til Sherry.

Men Sherry har personlige problemer, og da hendes besøg på mordstedet lækkes til pressen, og hun samtidig bliver indlagt på hospitalet efter en overdosis af piller, får morderen mulighed for at komme hende helt nær. Og han vil have noget af Sherry.

”Det sidste suk” er en spændende og velskrevet thriller. Jeg kom til at tænke på Thomas Harris ”Den røde drage”, hvor vi får et fascinerende indblik i morderens sind. Det lykkes også for George D. Shuman her. Jeg fik ikke sympati for morderen - dertil er hans gerninger for grusomme -, men jeg fik en forståelse for, hvad der driver ham, og det synes jeg er utrolig godt lavet.

Materialer