Det levende kød af Lene Kaaberbøl

Det levende kød af Lene Kaaberbøl

24.04.15
Velskrevet og underholdende historisk krimi fra Lene Kaaberbøl når hun er bedst

Et attentat ryster Frankrig, da en italiensk anarkist dræber præsidenten. I kølvandet på optøjerne finder man liget af en kvinde med underlivet voldsomt maltrakteret. Da Dr. Karno er optaget andetsteds, bliver det hans datter – og uofficielle assistent – Madeleine, der må foretage de indledende undersøgelser af ofret, som viser sig at være en italiensk prostitueret ved navn Rosalba.

Madeleine bliver yderligere knyttet til sagen, da Rosalbas veninde, beder hende om at hjælp til at finde morderen. Politiet er ikke nået nogen vegne, men et foto bringer Madeleine på sporet, og pludselig er hun dybt involveret i en sag, der trækker tråde op i de højere samfundslag.

Lene Kaaberbøl er en mesterlig fortæller, som forstår at opbygge en interessant kulisse for sin beretning, uden at hun giver køb på historiens fremdrift. Som læser suger man de mange interessante historiske detaljer til sig, som Kaaberbøl krydrer sin fortælling med, mens man på samme tid spændt læser ivrigt videre for at få næste side med og næste og næste…

”Det levende kød” er anden del i serien om Madeleine Karno, men kan sagtens læses selvstændigt. Jeg kan dog på det varmeste anbefale at læse dem begge to.

Materialer