Den perfekte pige af Mary Kubica

Den perfekte pige af Mary Kubica

21.09.16
Stockholm-syndromet er et af temaerne i denne psykologiske thriller.

Mia sidder på en cafe og venter på sin kæreste. Han dukker aldrig op, og i stedet går hun med Colin hjem. Det skulle hun aldrig have gjort. Colin er en forbryder som bliver betalt for at bortføre Mia. Hun er yngste datter af en højtstående dommer fra Chicago, og samtidig familiens ”sorte får”. Hun interesserer sig nemlig mere for kunst og mennesker end for jura.

Så er der lagt i skuffen til en psykologisk thriller i Domestic Noir-genren. En superspændende pageturner med et overraskende plot, skrevet i et filmisk flot billedskabende sprog.

I stedet for at aflevere Mia til bagmændene tvinger Colin Mia med til en meget primitiv hytte i et øde område. Her lever eller nærmere overlever de sammen i den stærke vinterkulde under ydmygende forhold. Historien fortælles fra skiftende synsvinkler. Mias mor Eve, politimanden Gabe og Colin selv fortæller den dramatiske historie før og efter bortførelsen. Vi ved altså fra romanens begyndelse at Mia overlever. Det betyder ingenting for spændingsniveauet, og romanen næsten læser sig selv. Hvis jeg skal sammenligne læseoplevelse med andre tilsvarende kunne det være Paula Hawkins ”Kvinden i toget”, Gillian Flynns ”Kvinden der forsvandt” eller Renée Knights ”Enhver lighed med nulevende eller afdøde personer er utilsigtet”. Forfatteren er debutant, og romanen er allerede solgt over hele verden. Jeg håber vi snart ser flere romaner fra Mary Kubica. 

Materialer