De udstødte af Elly Griffiths

De udstødte af Elly Griffiths

09.04.20
"De udstødte" er 6. bind i Elly Griffiths charmerende krimi-serie om Ruth Galloway, arkæolog med speciale i biologisk antropologi.

Under en udgravning i Norwich finder Ruth skelettet af en af Norfolks mest berygtede mordere, Moder Krog. Hun blev hængt i 1867 og begravet udenfor kirkegården. Og nu har Ruth fundet hendes lig. Ruths chef, Phil Trent, øjner straks en mulighed, da tv-serien "Kvinder der dræber" ønsker at lave et afsnit om fundet. Så snart er Ruth involveret i tv-optagelser, som hun allerhelst var fri for.

Sideløbende følger vi vicekriminalkommisær Nelson og hans kollegaer. Ægteparret Donaldson har netop mistet deres tredje barn til vuggedøden, og Nelson mistænker moren for at stå bag. Oveni bliver en lille dreng kidnappet, og politiet må sætte alle ressourcer ind for at finde ham, før det er for sent.

Jeg er vild med Elly Griffiths krimier om Ruth Galloway, og De udstødte er ingen undtagelse. Hele universet er velkonstrueret med interessante personligheder og et landskab, der nærmest er en karakter i historien på linje med personerne. Samtidig synes jeg, at blandingen af historiske facts ind i krimi-plottet er rigtig interessant, og så skriver Griffiths både levende og spændende.

Har du ikke læst bøgerne om Ruth Galloway endnu, vil jeg anbefale at starte med bind et: "Pigen under jorden". Og er du helt opdateret i serien, så sæt dig godt til rette i din lænestol og nyd det sjette kapitel i serien "De udstødte".

Materialer