Kvinden i toget af Paula Hawkins

25.05.16
Rachel tumler rundt i alkoholtåger, og måske har hun været vidne til et mord?

Alkoholiserede fantasier om andre menneskers liv, er hvad Rachel beskæftiger sig med hver eneste dag. Hun tager morgentoget til London for at få det til at se ud som om hun skal på arbejde. Morgenmaden, som består af flere dåser færdigblandet gin&tonic, indtager Rachel på turen og hver eneste dag lader hun fantasien flyde frit. Hun kan se livet udfolde sig i husene, som toget passerer og jalousi, misundelse og mindreværd fylder hendes krop.

Rachel er blevet fyret fra sit job og skilt fra sin mand blandt andet på grund af barnløshed. Hun er så langt nede at hun tyranniserer sine omgivelser særlig ex-manden. En dag forsvinder den kvinde hvis liv hun fantaserer vildt over, og Rachel hvirvles ind i den mystiske historie. Alkoholtågerne i Rachels hukommelse skærper spændingen i denne fremragende thriller. Det er en vaskeægte pageturner.

Paula Hawkins er blevet kendt i hele verden og har opnået bestesellerstatus med denne roman. Genremæssigt kan den komme i ”Domestic Noir”-kassen, en forholdsvis ny betegnelse for krimier, thrillere og spændingsromaner som handlingsmæssigt foregår inden for hjemmets fire vægge. Hvis romanen ikke er hjemme på hylden i biblioteket, så kan du kan læse mere om ”Domestic Noir” her, og finde en liste med titler som er ”næsten” lige så spændende.

Materialer