Dyndkongens datter af Karen Dionne

13.06.18
En ødemarksthriller hvor siderne vender sig selv, velskrevet, velkomponeret.

Langt ude i Michigans øde sumpområder voksede Helena op i en lille familie bestående af mor, far og datter. Det lyder måske ikke særligt spændende, men det ER en gyser, - for faderen i familien er en voldelig stjernepsykopat. Faderen bortførte og voldtog Helenas mor da hun var blot 16 år, og han har holdt hende fanget i ødemarken i 12-13 år.

Ved romanens start er Helena en voksen kvinde med egen familie og virksomhed. Faderen har været i fængsel i mere en 13 år, men er nu flygtet. I krydsklip mellem fortid og nutid får vi historien og Helenas isolerede opvækst i ødemarken og den hæsblæsende jagt på den undslupne psykopat. Faderen har indianske rødder og indgående viden om at overleve i vildmarken. Selv om han er en gennemført sadistisk psykopat, så elsker Helena ham hele barndommen igennem. Alt hvad hun ved, har hun lært af ham.

Hun lærer at læse via en stak gamle ”National Geographic”-magasiner, og faderens hårdhændede opdragelsesmetoder har hærdet hende og gjort hende til en stærk og meget modstandsdygtig kvinde.

En "pageturner"; spænding fra side et. Når du først har åbnet bogen, stopper du ikke før du har læst sidste side.

Materialer