Enhver lighed af Renée Knight

02.03.16
"Domestic Noir" eller noget-der-ligner ”Kvinden der forsvandt” af Gillian Flynn, Paula Hawkins ”Kvinden i toget” og Emma Healeys "Elizabeth er forsvundet"

Gysende paranoid angst er den følelse, som Catherine Ravenscroft vågner med hver eneste nat. På hendes natbord ligger en roman, som detaljeret beskriver en forfærdelig hændelse fra fortiden. Catherine bærer på en hemmelighed, som hun aldrig aldrig aldrig vil kunne dele med sin mand. I mere end 20 år har hun troet sig alene med sin viden, men romanen, som blev leveret direkte til hendes adresse, beviser det modsatte. Hvem har skrevet romanen ”En fuldkommen fremmed”? Hvem er det, der forfølger Catherine, og hvorfor kan hun ikke dele sin hemmelighed med familien eller vennerne?

”Enhver lighed med nulevende eller afdøde personer er utilsigtet” er en fremragende psykologisk thriller, en vaskeægte pageturner, hvor forfatteren driver gæk læseren. Hvad skete der i virkeligheden den sommer, da Robert  - Catherines mand – blev nødt til at afbryde sin ferie med familien på grund af arbejdet. Romanen fik lunkne anmeldelser i dagspressen, men jeg følte mig godt underholdt hele vejen. Begyndelsen er klart bedst, og læseren får et ordentligt skud adrenalin fra første side. Selv om den fader lidt ud undervejs, og hjertet ikke banker lige hårdt  hele vejen igennem, så ER der overraskelser i vente til det sidste. Rigtig god underholdning.

Genren kaldes "Domestic Noir", og er et ret nyt begreb i vores lille litterære verden. Jeg vil sammenligne den med ”Kvinden der forsvandt” af Gillian Flynn, Paula Hawkins ”Kvinden i toget” og Emma Healeys "Elizabeth er forsvundet"

Materialer