Foto af Benjamin sz-j fra Pixabay

Spørgsmål fra en 4 årig – Find svar i billede-fagbøger for de mindre og lidt større børn

”Mor, levede der mennesker sammen med dinosaurerne? Hvor kommer stjernerne fra? Kan mænd egentlig have en baby i maven? ”

Som forældre får man et utal af spørgsmål hver eneste dag og det kan være alt i mellem himmel og jord. Nogle spørgsmål giver sig selv for os voksne og vi kan hurtig give et forståeligt svar. Så er der de spørgsmål, hvor svaret måske ikke er helt så enkelt og pludselig er man i gang med en længere udredning med mærkelige metaforer som blomsten og bien. Og så er der de spørgsmål, hvor man tænker ja, det er virkelig et godt spørgsmål - det aner jeg ikke.

Søg og du skal finde svar – I en fagbog
Ved at hente hjælp i børnevenlige fagbøger til at undersøge nogle af de mange spørgsmål sammen med dit barn, kan svaret ofte blive enkelt og forståeligt for jer begge. Samtidig vil dit barn kunne opleve, at viden er noget, man kan tilegne sig og at man ikke ved alting, bare fordi man er voksen. Der findes rigtig mange gode og spændende fagbøger til børn og en del af dem er faktisk også billedbøger. Derfor kan de mindre børn sagtens være med.
I en fagbog læser I om noget, der findes i verden. Der er oftest mange illustrationer og så er de fyldt med fakta og beskrivelser – altså perfekte til at imødekomme dit barns videbegær.

Nedenfor har vi samlet et udvalg af nyere og spændende fagbøger, som kan gøre dig og dit nysgerrige barn klogere på lidt af hvert mellem himmel og jord:
 

 

Jorden og universet

Altings begyndelse og evolution 

Menneskekroppen

Dyr

Dinosaurer

Natur og planter

Tags