Drøm dig væk: Billedbøger fra fjerne øer

14.09.22
Trænger I til en pause fra hverdagen? Så drøm jer væk med disse billedbøger til en fjern og spændende ø.

Krageøen, charterøen, Kurrekurredutøen, Endelave, den øde og mange flere! Hvor vil I hen? 

Astrid Lindgrens øer: 

To af Astrid Lindgrens mest elskede børnebogsuniverser foregår på to meget forskellige øer. Der er måske ikke meget tropestrand over Krageøen - til gengæld er der klipper, ro, leg og idyl. På den den eksotiske Kurrekurredutøen, hvor Pippis far er blevet Sydhavskonge, er der til gengæld rig mulighed for at få sol i panden og sand mellem tæerne. Hvad end du er til det ene eller det andet, så finder du det her: 

Jakob Martin Strids øer:

Der er fart over feltet, når turen går til én af Jakob Martin Strids øer. I ”Flyvebogen” kan I f.eks. flyve med til ”Monstrenes ø”, og i ”Den utrolige historie om den kæmpestore pære” er Solbys borgmester blæst væk og havnet på en ø, som han sender flaskepost fra. Kommer han mon hjem igen? Find bøgerne her:

Robinsonader – også for børn:

Det er ikke kun Robinson Crusoe, der handler om at strande på en øde ø. Der er også masser af billedfortællinger for børn. I kan se nogle af dem her: 

De andre øer: Fra Gran Canaria til Endelave og en havfrue-ø

I kan også trække stikket med Vitello, mor og papfar, der rejser på Charterferie til Gran Canaria, eller finde roen på Endelave i ”Kanin Katine fra Endelave”. I kan også tage på en eventyrlig rejse til en vidunderlig ø med Sigurd og hans bedstefar, som faktisk er så vidunderlig, at Bedstefar gerne vil blive. Der er vind på Vindøen i ”Oddvold og vindøen”, og så er der havfruer at spore i Anna Jacobinas ”Ø”, og stilhed at finde i ”Øen” af Tolman, som er en billedbog om en ø – helt uden ord.  I finder bøgerne her: