Natur, bøger og børn

05.04.22
5 gode billedbøger om dyr og natur til børn i børnehavealderen

Den om regnorme

"Ulækre regnorme" af Vivian French handler om en dreng, der besøger sin mormor i haven. Først synes han, at regnormene er ulækre, men efterhånden som mormoren begynder at fortælle om hvad regnormene kan og hvordan de opfører sig, går regnormene fra at være ulækre til at være interessante.

Den om myrer

"Myren" af Bisse Falk er en meget simpel historie følger vi en myre, som er på vej hjem til myretuen og hvilke udfordringer det kan have for myren. Vi hører også om, hvad der sker, når myren når hjem til tuen. Igennem historien lærer man en del forskellige fakta om myrer.

De andre om myrer

Hvis I hellere vil låne rigtig faglitteratur om myrer, så findes der også "De røde skovmyrer og tuen i skoven: underholdende fakta om spændende dyreliv" af Friederun Reichenstetter eller "1001 fra en tue" af Joanna Rzezak. 

Den om bier

i "Biet på besøg" af Judith Koppens er Pindsvin bekymret for sit æbletræ. Sidste år kom der ingen æbler på - hvorfor mon ikke? Efter nogle fjollede bud fra vennerne, kommer Ugle med svaret: Der er ingen bier i Pindsvins have, og derfor heller ingen æbler. Ugle forklarer, hvorfor bierne er nødvendige for at der kan komme æbler (bestøvning), og lærer Pindsvin, hvad hun kan gøre for at lave en have, som bierne har lyst til at komme på besøg i.

En anden bog om bier

"Anna redder en humlebi" er en simpel historie om en pige, som hjælper en humlebi, som er udmattet. Det er en fin historie med en rolig tone, som tager både bien og pigen alvorligt. Den er skrevet af Peter Nordahl og illustreret af Rasmus Bregnhøi - makkerparet bag bøgerne om Hunden Ib. "Anna redder en humlebi" er en del af en serie, som hedder "Der sker noget med dyr". Der er også en bog, hvor Anna redder en spurv. 

Den om planter

"Kittes Køkkenhave" af Signe Kjær handler ikke om vild natur, men om en køkkenhave. Alligevel er den god at læse med børn, som skal lære noget om natur. Der et helt opslag, som viser, hvordan et lille frø langsomt spirer og bliver til en lille plante med de første kimblade. Der er også et helt opslag om de dyr, man kan finde i en have: pindsvin, snegle, skrubtusser osv. Der er også beskrevet kort, hvilke dyr der gavner haven og hvilke der spiser af grøntsagerne - eller af hinanden. Og idéen med en kompostbunke præsenteres.

Derudover er det bare en super flot bog! 

 

Den om masser af insekter

Insektsamleren er en sød historie om en dreng, der samler på insekter, fordi han godt kan lide dem. Men til sidst finder han ud af, at de passer bedst i naturen. En historie som formidler kærlighed til insekter og hvor smukke, de kan være.

Tags