Uledsaget - forsmag Nummer9

Uledsaget - en tegneserieantologi

19.02.18
Bevægende tegneserieantologi, som sætter fokus på hvor udsatte de uledsagede flygtningebørn er

I forbindelse med festivalen Svendborg Graphic 2017 inviterede festivalen fem tegnere til at mødes med fem uledsagede flygtningebørn for at visualisere deres historier. Tegnerne og drengene mødtes i efteråret 2016, og resultatet blev til tegneserieantologien ”Uledsaget”. Her giver tegnerne Karoline Stjernfelt, Tom Kristensen, Halfdan Pisket, Lars Horneman og Adam O. i fem korte tegneseriefortællinger liv til fem drenges beretninger om deres oplevelser på vej mod asylcentret i Danmark.

Drengene, der fortæller, er mellem 14 og 18 år. De kommer fra henholdsvis Somalia, Afghanistan og Irak, men fælles for dem er savnet af familien og en masse traumatiske oplevelser. 

At læse ”Uledsaget” er en barsk oplevelse. Drengenes historier handler om frygt, flugt, sorg og håb, og de fem tegneres fortolkninger er både skræmmende og rørende. Det er ikke til at forstå, hvordan det må være, at forlade alt man kender og med livet som indsats drage til et fremmed land. At blive sendt fra lejr til lejr og opleve fremmede menneskers had, når alt man ønsker sig er en fremtid. Altid at savne sin familie og aldrig vide om de stadigvæk lever.

De fem fortællinger er meget forskelligartede i såvel grafisk udtryk som i fortællestil, og det skal øjnene lige vænne sig til. Men alle fem tegnere er dygtige illustratorer, så hver historie står stærkt og læseværdigt, selvom de er korte, og viser tydeligt styrken ved et visuelt medie som tegneserien.

”Uledsaget” er en bevægende tegneserieantologi, som sætter fokus på flygtningekrisen, der for alvor ramte Europa i 2016. Med sit særlige blik på hvor udsatte de uledsagede flygtningebørn er, er det et visuelt flot, men hjerteskærende trist bidrag i debatten. 

Indhold: 


Karoline Stjernfelt: Problemet. 
Tom Kristensen: Bror. 
Halfdan Pisket: Linien. 
Lars Horneman: Splittet. 
Adam O.: Lille soldat

Læs flere anmeldelser: 


Klik her for at læse anmeldelse på Nummer9.dk
Klik her for at læse anmeldelse på Bogrummet.dk 
Klik her for at læse anmeldeser i Information

Materialer