Stjernedrømme og store amerikanske skuespillere

07.05.21
Lyt med når Jette Holst anbefaler nye film og tegneserier.

Jeg er endnu en gang dykket ned i de nyindkøbte film og tegneserier på bibliotekets hylder for at præsentere de bedste for jer. Her kommer mine tips til ugens friske faustnumre.

LYT til Jettes anbefalinger ved at klikke her. 

I denne uge var udvalget af tegneserier ikke stort. Faktisk blev det kun til en enkelt, nemlig ”Nestor Burma - stjernedrømme på Champs-Élyseés” af Léo Malet, som er 6. bind i krimi-noir serien om detektiven Nestor Burma i 1950’ernes Paris. 
Denne gang har Nestor Burma fået en tjans som bodyguard for en filmstjerne, hvilket har givet ham smag for det lette og søde liv i filmbranchen. Men nu er han atter arbejdsløs, og i stedet bliver der brug for hans detektiv-evner, da det er ikke kun på film, at starletter bliver myrdet.
Historien er skrevet af Léo Malet efter idé af Jacques Tardi og er tegnet af Nicholas Barral.
Jeg har ikke læst de tidligere bind i serien, men med emneord som filmstjerner, utroskab, mord og narkotika lyder Nestor Burma som et interessant bekendtskab.

Det blev heller ikke til så mange film i denne uge, som dog trods alt byder på en stjernespækket serie af Susanne Bier og en skæv indiefilm med Woody Harrelson.

”The Undoing” med bl.a. Nicole Kidman og Hugh Grant på rollelisten er en spændende domestic-noir thriller, som Susanne Bier instruerede til HBO efter Jean Hanff Korelitz roman ”Det burde du have vidst”. 
Grace lever et privilegeret overklasseliv med sin mand Jonathan og deres søn Henry. Til et skolebestyrelsesmøde træffer Grace, den unge karismatiske mor Elena, som hun umiddelbart fatter sympati for. Da Elena findes myrdet, involveres hele skolen i opklaringen, og under den efterfølgende efterforskning falder Graces perfekte tilværelsen fra hinanden. Ikke alene er Jonathan forsvundet fra jordens overflade, han er også fyret pga. disciplinærsager, har haft et forhold til Elena og snart er han hovedmistænkt i den spektakulære sag. Men har Grace virkelig taget så meget fejl af sin mand eller overser politiet det helt åbenlyse?
Jeg læste romanen i sin tid, og synes den var utrolig spændende. Det er jo altid interessant, hvor godt en bog transformeres til skærmen, men tv-serien har fået masser af roser fra anmelderne, der både mener, at den ”emmer af Hollywood-lækkerhed” og kalder den ”drønspændende” og ”fantastisk flot”. Så mon ikke den ryger på min liste over film, der skal ses.

Det gør ugens næste film helt sikkert også. 
”Lost in London” er instrueret af Woody Harrelson, som også spiller hovedrollen (som sig selv), og så er hele filmen blev skudt i én optagelse, som samtidig blev live-streamet i 500 biografer.
Woody Harrelson spiller som sagt sig selv i denne komedie, som foregår hen over en enkelt nat i London. Woody er i London med sin familie for at medvirke i et teaterstykke, men idyllen bliver brudt, da sladderpressen afslører, at han har deltaget i gruppesex. Deprimeret over, at ægteskabet ligger i ruiner, går han på bar med en prins, og derefter løber aftenen komplet af sporet. Woody kommer op at slås, overfalder en tigger, flygter fra politiet og forsoningen med konen virker længere og længere væk.
Lektøren kalder ”Lost in London” for overraskende, original og morsom, og da jeg samtidig har et svagt punkt for Woody Harrelson, er der ikke meget at betænke sig på.

Og med disse ord siger jeg tak for denne gang.

Titlerne kan bestilles via kontaktsiden på horsensbibliotek.dk eller ses på Filmstriben, og du er også altid velkommen til at ringe eller maile til biblioteket.

Mit navn er Jette Holst. Jeg håber vi høres ved …
 

Materialer