Necropolis af Patrick Leis

Necropolis af Patrick Leis

03.11.14
Forhistorien til zombie-romanerne “Requiem” og “Pax Immortalis"

I 2008 udkom Patrick Leis bog "Necropolis", hvor han i 7 noveller fortæller forhistorien til sine to zombie-romaner “Requiem” og “Pax Immortalis".

Den første novelle “Infektion” er også blevet bragt i science fiction antologien “I overfladen“, og den fortæller hvordan de første zombier opstod som en bivirkning på en kur mod mongolisme.

De efterfølgende noveller fortæller om tiden efter infektionen brød ud. I “Udbrud” følger vi en gruppe nationalgardister, som bliver sendt ud til et boligkvarter for at bremse nogle uroligheder. Desværre for dem viser det sig, at urolighederne involverer zombier!

I “Spredning” fortæller Leis, hvordan regeringen nægter at se fakta i øjnene, og hvordan dårlig ledelse og indbyrdes skænderier om ansvaret er med til at give infektionen frit løb. I “Epidemi” er svøben løs, og man opgiver at forsøge at redde alle. I “Pandemi” følger vi en enlig overlever i byen. “Svøben” er skrevet som tegneserie, og i et mix af naive stregtegninger og billeder som næsten ligner fotos, fortælles om hvordan verden langsomt genopstod efter svøbens hærgen. Sidste kapitel “Necrodemic” er historien om, hvordan C-city samfundet, som vi hører om i “Pax Immortalis” opstår.

Patrick Leis er i mine øjne en eminent fortæller, hvad enten han bruger ord eller billeder, og novelleformen er velvalgt til at give os forhistorien til zombie-trilogien. Ved at springe i tiden og fortælle gennem forskellige personer, får vi et skræmmende billede af et samfund, som lynhurtigt styrter ud over afgrundens rand.

Materialer