Stine Pilgaard modtager De Gyldne Laurbær

27.05.21
Stine Pilgaard er netop blevet tildelt boghandlernes ærespris for ’Meter i sekundet’.

’Meter i sekundet’ er en humoristisk og kærlighedsfuld roman om en ung kvinde, der flytter til Vestjylland med sin kæreste og skal finde vej i højskolelivet og den vestjyske samtaleform, og samtidig finde ind i rollen som nybagt forælder og orakel i lokalavisens brevkasse.

Romanen består som Stine Pilgaards to forrige udgivelser af forskellige teksttyper, denne gang brevkassetekster og sange. Fire af sangene er ligeledes trykt i den nye Højskolesangbog, der udkom november 2020.


’Meter i sekundet’ har ligget fast på bestsellerlisterne siden udgivelsen og har vundet både læsernes og kritikernes anerkendelse. Romanen har bl.a. modtaget Weekendavisens Litteraturpris og er nomineret til DR Romanprisen, Martha Prisen, Politikens Litteraturpris, Kritikerprisen, Læsernes Bogpris. Bogen er solgt til udgivelse på flere sprog, heriblandt engelsk, norsk, tysk og fransk.


”Da landet lå stille hen i maj sidste år, kom Stine Pilgaards ’Meter i sekundet’ blæsende ind med vestenvinden og væltede os alle omkuld med sin humor, varme og kloge menneskelighed. Det var den bog, vi havde brug for netop da, og siden er den blevet folkeeje. De Gyldne Laurbær er en smuk og værdig anerkendelse af Stine Pilgaards succes, og vi glæder os med hende og de mange læsere,” siger Jacob Søndergaard, forlægger og direktør, Gutkind.


De Gyldne Laurbær er en af Danmarks mest prestigefulde litterære priser. Prisen uddeles årligt af Foreningen De Gyldne Laurbær og er baseret på afstemning fra samtlige danske boghandlere. Prisen er blevet uddelt siden 1949 og bl.a. tildelt Karen Blixen, Tove Ditlevsen, Klaus Rifbjerg, Leif Panduro, Vita Andersen og Helle Helle. Selve laurbærkransningen forventes at finde sted ved en fest i efteråret.

Stine Pilgaard (f. 1984) er uddannet fra Forfatterskolen og Københavns Universitet. Hun fik et stort anmelder- og publikumsgennembrud med debutromanen ’Min mor siger’ (2012).
I 2015 fulgte hun succesen op med romanen ’Lejlighedssange’, og i efteråret 2021 udkommer ’De korte sætningers land’, der indeholder alle ni sange fra ’Meter i sekundet’, som komponist Katrine Muff Enevoldsens har sat musik til. Bogen består af tekster, noder og en indlagt CD med indspilningerne.

Pressemeddelelse fra forlaget Gutkind

Materialer