Hun skal leve af Anders Roslund

10.02.20
Var du vild med Stieg Larssons Millennium-trilogi, så får du også en superspændende læseoplevelse med Anders Roslunds nyeste krimi.

”Hun skal leve, hun skal leve, hun skal leve”, synger en lille 5-årig pige højlydt igen og igen i prologen. Hendes 5-års fødselsdag er blevet fejret, men mor, far, søster og bror er alle helt ubevægelige.

Politiet bliver kontaktet af en nabo på grund af mærkelige lyde og en mærkelig lugt. Den svenske kommissær Ewert Grens kommer til en lejlighed med 4 myrdede mennesker og én overlevende 5-årig pige.

20 år senere bliver Ewerts kaldt ud til et indbrud i den selvsamme lejlighed, og så ruller historien. Samtidig bliver en tidligere civilagent Piet Hoffmann truet på livet. Grens arbejder på at opklare den gamle sag, og Hoffmann arbejder for at redde sin families liv. I fællesskab og i kap med tiden opklarer de sagerne som både trækker tråde til våbensmugling i Albanien og en mystisk interne læk i politiets rækker.

Superspændende læsning, og jeg kan bedst sammenligne oplevelsen med TV-serien Homeland eller Stieg Larsons Millennium-trilogi. Det er faktisk 4. del af en serie, hvor jeg ikke har læst de foregående bøger. Det fungerede fint for mig, jeg savnede ikke at have læst de tre første i serien: ”Tre sekunder”, Tre minutter”, ”Tre timer”.

Materialer