Blomstermanden af Lars Kjædegaard

27.01.15
Hyggelig titel, men Blomstermanden er morder på bestilling og det er ikke tulipaner han kommer med, når han dukker op. Velskrevet og veloplagt krimi

To jurister bliver skudt. Der er ikke nogen umiddelbar sammenhæng mellem de to mord. Anita Hvid og Thor Belling bliver sat på noget af en opgave med opklaringen. Ad omveje finder Hvid & Belling ud af, at der er tale om mord på bestilling og efter endnu et mord der fører dem til en lyssky klub for den københavnske overklasses mænd, synes opklaringen længere væk end nogensinde.

Anita Hvid og Thor Belling er kolleger og ansat ved politiet. De arbejder godt sammen, og ses også privat, dog uden at være officielle kærester. Der er ikke så meget bøvl med dem i deres forhold til hinanden. De tager tingene oppefra og ned. Passer godt sammen, arbejder godt sammen, forstår hinanden og kender hinanden rigtig godt! Dog er deres baggrunde meget forskellige. Deri ligger spændingsfeltet for dem og for os som læsere.

Fortællestemmen er i 3. person og ligger hovedsagelig hos Thor Belling med afstikkere til nogle af de andre vigtige personer som f.eks. Blomstermanden – ”vores” morder, dog uden at vi får at vide hvem han er.

Jeg kan godt lide Lars Kjædegaards krimier. Han skriver godt og jeg har det godt når jeg læser dem.

Blomstermanden er 6. del af serien med Hvid & Belling. Jeg har ikke læst alle bøgerne om dem, men jeg kunne sagtens følge med. Jeg har dog lyst til at læse alle bøgerne om det umage makkerpar, ikke mindst Goyas hund, som flere har rost til skyerne. Anmelderen skrev bl.a. på Litteratursiden om Goyas hund: ”Det er en krimi serie der vil falde i manges smag og den er et vældigt godt alternativ til de alt for mange urealistiske og hæsblæsende krimier der findes på markedet”. Det samme kan siges om Blomstermanden.

Materialer