Ærlighedsprojektet af Clare Pooley

Ærlighedsprojektet af Clare Pooley

02.12.21
Herlig feel-good roman om venskab, kærlighed og ærlighed

Monica har i flere år arbejdet som erhvervsadvokat i et stort firma, men har altid drømt at at få sin egen café. Et hyggeligt sted hvor alle er velkomne, og hvor hun kender stamkunderne ud og ind. Så da hun arver nogle penge, beslutter hun at følge sin drøm. En dag finder hun en grøn notesbog på et bord. Ejeren er gået, og da Monica kigger i bogen, opdager hun, at den er skrevet til finderen og hedder Ærlighedsprojektet. 

Manden bag notesbogen er den 79-årige kunstner, Julian. "Alle lyver om deres liv. Hvad ville der ske, hvis du fortalte sandheden i stedet?" spørger Julian retorisk i bogens start. Og Monica beslutter sig for at skrive sine tanker om at føle sig alene, og usikkerheden om hun mon nogensinde finder en mand at stifte familie med ned i bogen. Herefter efterlader hun bogen på en vinbar, og sætter sig for at finde frem til notesbogens oprindelige ejer, Julian. Måske kan hun både hjælpe sig selv og Julian med at finde lykken?

Herfra følger vi Ærlighedsbogens rejse blandt 6 fremmede, hvis liv langsomt flettes sammen. Børsmægleren Hazard mister sit arbejde pga. stofmisbrug og kaster sig i stedet ud i at hjælpe Monica. Monica håber på, at hun kan hjælpe Julian, som har mistet livsgnisten. Den unge blogger, Alice, har svært ved at leve op til det perfekte liv, hun poster på Instagram og australske Riley vil egentlig gerne bare opleve London og møde spændende mennesker. Men hvor meget kan man tillade sig at påvirke andres liv uden at de opdager det? 

"Ærlighedsprojektet" er en herlig feel-good roman venskab, kærlighed og ærlighed. Om hvor svært det kan være at acceptere, at man ikke er perfekt, men at man er værd at elske alligevel. Og om hvordan fremmede menneskers venlighed kan ændre alt.

Sproget flyder let, og undervejs kommer man både til at trække på smilebåndet og knibe en tåre.

Selvom her er tale om feel-good, så er der en god bund i historien. Måske fordi Clare Pooley selv har skrevet en blog under pseudonymet 'Mummy was a secret drinker', og derfor alt for godt ved, hvor svært det er at være ærlig om svære ting. Men at man alligevel nogle gange er nødt til at blotte sin sjæl en smule for andre. Også selvom de er fremmede.

 

Materialer