Under sneen af Yrsa Sigurðardóttir
Under sneen af Yrsa Sigurðardóttir

Under sneen af Yrsa Sigurðardóttir

08.08.22
Bevæger du dig op i det islandske højland om vinteren, er der ingen garanti for at vende levende tilbage. Det opdager to vennepar i den psykologiske thriller "Under sneen".

En lille gruppe personer er taget på tur i det islandske højland i et svært tilgængeligt område. Da deres bil bliver fundet, sendes et redningshold ud. Tilsyneladende har de forladt deres shelter midt under en storm uden deres overtøj. Men hvorfor?

Samtidig sker der mærkelige ting ved den isolerede radarstation i Stokksnes. Telefonen ringer, men der er ingen i røret. Og hvad skete der med den sidst ansatte på radarstationen?

Historien fortælles i flere forskellige spor. Dels i nutiden hvor den erfarne redningsarbejder Jóhanna deltager i eftersøgningen af de to forsvundne vennepar. Dels ca. en uge tidligere hvor vi følger de forsvundne via kvinden Dröfn. Derudover er der også et spor med den midaldrende mand Hjörvar, der er nyansat på den ensomt beliggende radarstation på Stokksnes.

"Under sneen" er en foruroligende og ildevarslende roman. Islands voldsomme natur skaber en yderst atmosfærefyldt kulisse for historien, og Yrsa Sigurðardóttir er en effektiv forfatter, der forstår at holde læseren fanget. 

Materialer