Fra filmen "Vice" der kan streames på Filmstriben
Fra filmen "Vice" der kan streames på Filmstriben

TO HAVE HÅR OR NOT TO HAVE HÅR

01.03.21
For nyligt kiggede jeg på film, hvor skuespillerne havde en dårlig hår dag. Men der findes jo også masser af film, der ikke har det problem. Her får du et overblik over film uden hår.

Alien 3

Løjtnant Ripley lander på planeten Fury 161, der er befolket af straffefanger. Men heller ikke her slipper hun for at måtte slås mod de aliens, hun første gang mødte ombord på rumskibet Nostromo.

Den 1,85 m. høje Sigourney Weaver spiller den benhårde Ripley med skaldet hoved og enorm karisma. Hun var 43 år i ”Alien 3” og stjal ubesværet billedet.

Looper

Året er 2072. Når mafiaen vil likvidere, sender de ofrene 30 år tilbage i tiden for at skjule beviserne. I 2024 møder vi Joe, som har til opgave at skyde disse ofre på klods hold. Men en dag står han pludselig ansigt til ansigt med sit fremtidige jeg!

Bruce Willis er om nogen beviset på, at man ikke ’er mindre mand’, bare fordi man er skaldet. Det beviser han endnu en gang i filmen ”Looper”, hvor han spiller den ældre Joe.

Heaven

Da Philippa vil tilintetgøre en italiensk narkobaron, som politiet ikke vil gøre noget ved, rammer bomben fire uskyldige, og hun arresteres som terrorist. Men tolken Filippe tror på hendes rene motiver og forelsker sig i hende.

I ”Ringenes herre” havde Cate Blanchett spidse ører som elverdronningen Galadriel. Her i ”Heaven” klipper hun håret af, og er stadigvæk ikke til at tage øjnene fra.

Breaking Bad

50-årige Walter White underviser i kemi på et gymnasium, men føler sig oprindelig kaldet til noget større. Da han får konstateret lungecancer, begynder Walter sammen med en tidligere elev at fremstille metamfetamin for at sikre sin familie økonomisk. Men det er en meget farlig levevej.

Bryan Cranston slog for alvor igennem i rollen som Walter White i tv-serien ”Breaking Bad”, hvor han er skaldet som et æg.

Doctor Strange

Den egocentrerede kirurg Stephen Strange mister førligheden i sine fingre, og i sin søgen efter helbredelse møder han et mystiske broderskab, der med magisk kræfter kæmper mod en ond invasion af jorden.

I Marvel-filmen ”Doctor Strange” spiller Tilda Swinton rollen som ’The Ancient One’. Hun er aldrig bange for at ændre udseende, og her er hun fuldstændig skaldet.

Jumanji - Welcome to the Jungle

Fire teenagere finder et gammelt computerspil der hedder Jumanji. Da de starter det op suges de ind i anden verden, hvor de unge mennesker transformeres om til voksne computerspilskarakter. De har tre liv hver og det er nu op til dem at "gennemføre" spillet før de mister alle deres liv.

Jeg indrømmer det blankt – jeg er lidt pjattet med Dwayne ’The Rock’ Johnson. Ikke mindst her i genindspilningen af ”Jumanjii” fra 1995, hvor Johnson spiller den nørdede teenager Spencer, der fuldstændig overvældes af de store muskler og den manglende hårpragt. Det er da sjovt … 

Me and Earl and the Dying Girl

Nørden Greg bliver af sin mor tvunget til at hænge ud med en pige fra hans high school der har fået konstateret leukæmi. Det bliver starten på et livsbekræftende venskab.

Olivia Cook rystede ikke på hænderne, da håret skulle barberes af til rollen som Rachel i ”Me and Earl and the Dying Girl” fra 2015. Filmen bygger på Jesse Andrews roman af samme navn.

Vice

Humoristisk og satirisk fortælling om Dick Cheneys liv og karriere. Om hvordan han som ung slagsbror uden ambitioner får tilværelsen på ret køl og ender i magtens centrum i det Hvide hus, som vicepræsident for George Bush.

Christian Bale er kendt for at gå ’all in’ i sine roller, og til rollen som vicepræsident Dick Cheney måtte han både tage på og smide noget af håret. Bale er ikke helt skaldet i rollen, men han er praktisk talt uigenkendelig.

Billedet øverst i artiklen viser Christian Bale som Dick Cheney samt Sam Rockwell som George W. Bush.

Mad Max – Fury Road

I 2060 er Jorden gold efter atomkrig. Benzin og vand er en mangelvare, og diktatoren Immortan Joe styrer et lille degenereret samfund med jernnæve. En gruppe kvinder flygter, men jages skånselsløst. Den tidligere strømer Max Rockatansky må hjælpe de forfulgte!

Da Charlize Theron spillede hovedrollen som den kvindelige seriemorder Aileen Wuornos i ”Monster” fra 2003, tog hun knap 20 kg på. Her i ”Fury Road” smider hun i stedet det meste af håret i rollen som den hårde Imperator Furiosa.

The Expendables

Sammen med en gruppe lejesoldater sendes Barney Ross til en lille ø der styres med hård hånd af en narkobagmand og en ond diktator. Nu skal der ryddes op på øen.

”The Expendables”-serien er underholdende action uden den dybere mening. Jason Statham, der ligesom Bruce Willis fuldstændig rocker ’the bald look’, spiller side om side med action-koryfæer som Sylvester Stallone og Dolph Lundgren.

Pan

12-årige forældreløse Peter Pan bor på et børnehjem i London. Tiden er 2. verdenskrig, og en dag bortføres Peter af pirater og himmelsejler til Ønskeøen. Her finder han ud af slægtskab og tilhørsforhold, og må bekæmpe den onde Kaptajn Sortskæg for at opfylde sin mission!

Hugh Jackman har haft en skør frisure i rollen som Wolverine fra X-Men, men i denne nyindspilning af Peter Pan er han i stedet helt skaldet og med sort skæg.

X-Men: Apocalypse

En-Sabah-Nur/Apocalypse, den første og mest magtfulde mutant vågner efter tusinder af år. Han rekrutterer Erik Magneto og tre andre stærke mutanter til at udrense mennesket, så han kan herske over en verden befolket af mutanter. Charles Xavier, Raven og en gruppe unge uerfarne mutanter tager kampen op.

Vi bliver i X-Men universet, hvor også James McAvoy måtte barbere håret af til rollen som Professor Charles Xavier. Noget han efter sigende ikke var specielt begejstret for, men som var nødvendigt, da Patrick Stewart, der spiller Xavier i de oprindelige film, er skaldet.

Guardians of the Galaxy

Peter Quill har stjålet en mystisk kugle, der viser sig at gemme på en 'evighedssten', som superskurken Thanos og Quills tidligere bortfører Ronan vil gøre alt for at få fingre i. Quill slår sig sammen med den talende vaskebjørn, Rocket og hans makker Groot, samt Gamora og den hævngerrige Drax the Destroyer, og nu er det op til de atypiske superhelte at redde galaksen.

"Guardians of the Galaxy" er sjov, actionfyldt og med masser af god musik i. Desuden er der flere skaldede hoveder. Nemlig både Karen Gillian, der spiller Thanos’ adoptivdatter Nebula, som er blå og skaldet som et æg; samt Dave Bautista som muskelbundtet Drax.

Imperium

FBI-agent Nate Foster, der arbejder med at afdække terrorisme, kommer på sporet af højreekstremistiske terrorplaner og udses af sin leder til at infiltrere en nynazistisk gruppe.

Daniel Radcliffe blev en kæmpestjerne via Harry Potter-filmene. Siden den gang har han kastet sig ud i alt lige fra nøgenroller på teatret til skaldet FBI-agent her i ”Imperium” fra 2016.

Elysium  

Året er 2154 og jorden befolkes af en fattig og undertrykt underklasse, der kun kan drømme om at leve det evige og skønne liv på de riges rumstation Elysium. Men da den ambitiøse forsvarsminister på Elysium planlægger at overtage al magten på rumstationen, så går det galt. En strålesyg jordbo står nemlig pludseligt og tilfældigt med nøglen til Elysiums databaser og dermed med muligheden for redde sig selv og samtidig skabe et bedre liv for de undertrykte masser på jorden.

Matt Damon, der trak store overskrifter for sin hestehale i filmen ”The Great Wall” fra 2016, havde til gengæld meget lidt hår i ”Elysium” fra 2013. Men sej er han.
 

Counterpart

Howard Silk er ansat på et FN-kontor i Berlin. En medarbejder på kontoret dræbes af en lejemorder. Howard kaldes til møde med en person fra en anden dimension, der skal hjælpe med opklaringen. Det viser sig at være Howards dobbeltgænger, og snart har de kun hinanden at stole på.

J.K. Simmons er mest kendt for sine mange biroller, men i tv-serien ”Counterpart” spiller han overbevisende hovedrollen som Howard Silk, hår eller ej.

Dommerens valg

Dommer Fiona Maye arbejder med etiske dilemmaer i en børnedomsstol. Samtidig med at ægteskabet er i krise rodes Maye ind i sagen om en 17-årig dødeligt syg kræftpatient, der nægter behandling fordi han er Jehovas vidne.

Stanley Tucci er endnu en dygtig birolle-skuespiller uden den store hårpragt. Her i ”Dommerens valg” spiller han Emma Thompsons ægtemand i filmatiseringen af Ian McEwans roman ”Barnets tarv”.

Og alle de andre

Der findes selvfølgelig mange flere skuespillere, der enten er skaldede, eller klipper håret af for en rolle. Tænk bare på ...

 • Samuel L. Jackson
 • Sir Ben Kingsley
 • Yul Brynner
 • Telly Savalas
 • Alan Arkin
 • Ed Harris
 • Michael Duncan Clarke
 • Natalie Portman (V for Vendetta)
 • Demi Moore (G.I. Jane)
 • Ellen Page/Elliot Page (Mouth to Mouth)
 • Robin Tunney (Empire Records)
 • Joey King (The Act)
 • Jake Gyllenhaal (End of Watch)
 • Anthonio Banderas (Automata)
 • Keanu Reeves (The Matrix)
 • John Travolta (From Paris with Love)

Find listen med film, der indeholder mindeværdigt hår her.