Ved Chesil Beach af Ian McEwan

Ved Chesil Beach af Ian McEwan

06.11.14
Det er en rørende lille sædeskildring om hvor skævt vi mennesker kan gå af hinanden, og hvor galt det kan gå, når vi ikke evner at sætte ord på vores følelser

"De var unge, veluddannede og begge jomfruer denne aften, på deres bryllupsnat, og de levede i en tid, hvor det simpelthen var umuligt at tale sammen om seksuelle besværligheder."

Sådan lyder indledningssætningen, og dermed er temaet slået fast. De to unge er meget forelskede, men Edward er bange for at han ikke slår til og samtidig meget ivrig, mens Florence er rædselsslagen. Fejlagtigt tror de begge, at den anden har gjort sig erfaringer med seksuallivet før de mødtes, men de har ikke talt sammen om det.

Det er en rørende lille sædeskildring om hvor skævt vi mennesker kan gå af hinanden, og hvor galt det kan gå, når vi ikke evner at sætte ord på vores følelser. McEwan skriver om følgerne af fortielserne, som udgjorde den fremherskende måde at forholde sig til alt vedrørende kønslivet på for bare få årtier siden. Læs denne sørgmuntre lille perle, skrevet af en af Englands mest ansete forfattere.

Materialer