Jeg er en hær af Lars Husum

Jeg er en hær af Lars Husum

05.11.14
Stærk læsning, som alle unge mænd burde tvangsindlægges til at læse før de tegner kontrakt med hæren.

Jakob er professionel soldat. Han er flyttet sammen med sin kæreste Lone, som har en søn Aske fra et tidligere forhold. De er gode venner med Jesper og Tina, som har 2 børn. Jesper og Jakob er barndomsvenner – de kender hinanden ud og ind næsten som tvillingebrødre.

Romanen handler om hvordan hverdagslivet kan udforme sig for familier, som har krig tæt på. Det er jo ikke kun Jakob og Jesper som påvirkes fysisk og psykisk af de gentagne udsendelser til Balkan og Afghanistan, men deres familier - børn og forældre som mærker trykbølgerne. De to venner reagerer vidt forskelligt på et liv så tæt på døden. Lars Husum fortæller usentimantalt og følsomt om hvordan livet kan forme sig for mennesker, der lever med krigen så tæt på.

Jeg fornemmer ikke at Lars Husum er ude i et politisk ærinde vedrørende Danmarks deltagelse i krigene på Balkan og i Afghanistan, men han fortæller historien de ituslåede liv. Jeg betragter romanen som en antikrigsroman  med pascifistiske overtoner. Stærk læsning, som alle unge mænd burde tvangsindlægges til at læse før de tegner kontrakt med hæren.

Link til Lars Husums hjemmeside, hvor du bl.a. kan læse flere anmeldelser

Materialer