Han danser på sin søns grav af Martin Kongstad

Han danser på sin søns grav af Martin Kongstad

13.11.14
Sprogligt udsøgte noveller

Martin Kongstad debuterede som forfatter med denne novellesamling, som han modtog debutantprisen for på Bogforum i København. Samlingen består af 7 noveller, der alle har madanmelderen Martin Vallin, som hovedperson.

Den bedste novelle i samlingen er efter min mening titelnovellen ”Han danser på sin søns grav”, som fortæller historien om Søren Riis. Sørens far er den berømte maler Ole Appelgren, der har været fraværende hele Sørens barndom. Selv da Søren udsendte en meget rost spillefilm, dukker faren ikke op til premieren. Men nu er Søren inviteret til Vence af faren, og her løber Vallin tilfældigt på dem. Han bliver inviteret til at bo hos Appelgren, og her bliver han førstehåndsvidne til det triste syn af en far og en søn, som ikke kan finde hinanden.

Martin Kongstad er selv et kendt ansigt i den danske kulturverden, og det er nærliggende at tro, at Vallin er Kongstads alter ego, og dermed er her en del selvudlevering på spil. Sprogligt er novellerne en fornøjelse. De er velskrevne og med gode nedslag på ømme tæer. Personligt blev jeg dog ikke så grebet af historierne, men jeg er sikker på, at mange andre vil få stor fornøjelse ud af at læse bogen.

Materialer