Billede af Gerd Altmann fra Pixabay
Billede af Gerd Altmann fra Pixabay

Glædelig jul fra Friske Faustnumre

13.12.22
Horsens Bibliotek udgiver en gang i måneden podcasten Friske Faustnumre. Her i december kan du høre om nogle af årets bedste læseoplevelser og så er der masser ny julemusik på programmet.

Friske Faustnumre plejer at handle om de bedste og mest interessante af den seneste måneds indkøb til bibliotekets hylder. Men i anledning af at det er årets sidste afsnit, får du i stedet et udvalg af formidlerne Lida Wengel, Marie Hastrup, Thomas Glud, Christine Josiassen, Lene Overgaard, Thomas Behrmann og Jette Holsts bedste læseoplevelser i 2022. Musikbibliotekar Inger Andersen har som sædvanligt fundet noget godt musik frem.

Lyt til Friske Faustnumre her (https://www.spreaker.com/episode/52184448)

Gode biografier

Jensen, Henning: En skidt knægt
Gyldendal 2022; 1. udgave; 327 sider
En velskrevet, ærlig og rørende biografi om hvordan vores opvækst er definerende for vores liv, men også om hvordan ting kan ændres med tiden. Skrevet af skuespiller Henning Jensen. Til læsere af vedkommende selvbiografier.

Kaddu Rasmussen, Carolyne: Hovedet i himlen og fødderne på jorden
Lindhardt og Ringhof 2022; 1. udgave; 198 sider
Melvin Kakoozas mor Carolyne Kaddu Rasmussen beskriver i denne bog sin opvækst i Kenya, og hvordan hun kom til Danmark med små børn og måtte starte helt forfra. For læsere af biografier om kendte tv-personligheder.

Gode debutanter

Brown, Natasha: Samling
Gyldendal 2022; 1. udgave; 116 sider
I korte afsnit fortælles historien om en sort kvinde, der på den ene side har karriere og kæreste og på den anden side er ved at blive ødelagt af racisme og sexisme. For alle, der interesserer sig for identitetspolitik, samfundsmønstre og det helt private menneske.

Ansari, Haidar: Institutionaliseret
Gyldendal 2022; 1. e-bogsudgave
Digtene er en beretning med selvbiografiske træk om Haidar Ansaris opvækst - om vejen ind i kriminalitet og dermed det danske fængselsvæsen, både i form af ungdomsfængsler og rigtige fængsler. For digtlæsere, krimilæsere og andre nysgerrige.

Romaner med historisk islæt

Sigersted, Fie Frydendal: Vener
Gyldendal 2022; 1. udgave; 331 sider
Fire generationer af kvinder lever i Nordsjælland fra slutningen af 1800-tallet til nu. Fælles for dem er det svære i at efterleve tidens normer, når deres følelser og tilbøjeligheder går i andre retninger. For læsere af romaner om kvindeskæbner.

Hoem, Edvard: Violinmageren
Hovedland 2022; 328 sider
På sin egen ærlige og ydmyge facon beskriver Edvard Hoem sin tipoldefars liv fra vugge til grav. Et liv der byder på krig, kærlighed og musikalitet. For læsere der holder af personlige fortællinger og historiske romaner.

Savage, Thomas: The Power of the Dog
Klim 2022; 1. udgave; 292 sider
På en ranch i Montana har meget to forskellige brødre levet hele deres liv sammen. Da den ene gifter sig, udløses et intenst psykologisk drama med fatale følger. En mørk og poetisk skildring af undertrykte følelser. Til læsere, der holder af store symbolladede fortællinger.

En barsk julefilm

Silent night instrueret af Camille Griffin
En gammel vennegruppe, juleaften, intriger og en katastrofe der truer med at udrydde hele menneskeheden! Det er nogle af ingredienserne i denne genrehybrid hvor dramaet møder den sorte komedie, katastrofefilmen, gyseren og ikke mindst julefilmen. Ikke for børn.

Dagens musik

Julemusik 2022
Heri nummeret "I mørket finder lyset vej" med Christian Hjelms

Silver & gold: songs for Christmas vol. 6-10
Heri nummeret "Christmas Unicorn" af Sufjan Stevens (lån den her - eksternt link)

A very Kacey Christmas
Heri nummeret "Christmas Makes Me Cry" af Kacey Musgraves (lån den her - eksternt link)

Materialer