Fjenden i os selv af Jan Guillou

Fjenden i os selv af Jan Guillou

28.10.14
Romanen handler om den vestlige verdens terrorforskrækkelse, og den deraf følgende umenneskelige terrorlovgivning.

Romaner med meget stærke politiske dagsordener er normalt ikke lige min kop te, men med Jan Guillous roman "Fjenden i os selv" må jeg alligevel tage hatten af. Den er spændende, velskrevet og sine steder så humoristisk at jeg ind imellem associerede til Sjöwall/Wahlöös klassiske 10-binds serie.

Romanen handler om den vestlige verdens terrorforskrækkelse, og den deraf følgende umenneskelige terrorlovgivning. Jan Guillou refererer helt direkte til Vollsmose-sagen, og jeg er sikker på at han har sat sig grundigt ind i paragrafferne. Det er rystende læsning. Selv om linjerne er trukket vel hårdt op og ikke lader nogen i tvivl om at dette her er fiktion, så har det alligevel flyttet lidt rundt på mine tanker og holdninger.

"Tyvenes marked" med politiinspektør Ewa Johnsén i hovedrollen er forløberen for denne roman. Vi følger hendes professionelle udvikling fra ansættelsen i bagmandspolitiet til forhørsleder i sikkerhedspolitiet. Vi får også lov til at stikke hovedet indenfor i privatsfæren, men der er helt og aldeles fokus på plottet, spændingen og den politiske vinkel.

Også denne gang har jeg valgt at lytte mig igennem begge romaner, og jeg vil i denne sammenhæng gøre opmærksom på at man på Horsens bibliotek kan låne en VictorReader afspiller. En VictorReader kan både afspille almindelige cd-lydbøger og lydbøger i MP3-format. 

Materialer